ΑΘΗΝΑ
05:26
|
03.05.2024
Ανάσα στην υδροδότηση και την οικονομική ζωή του νησιού αναμένεται να δώσει η μονάδα αφαλάτωσης που εγκαινιάστηκε σήμερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια νέα μονάδα αφαλάτωσης που χρηματοδοτήθηκε από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Μεγίστης εγκαινιάστηκε σήμερα στο Καστελόριζο.

Ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, υποστήριξε πως το εργοστάσιο αφαλάτωσης συνδυάζεται με ένα γενικότερο σχέδιο βελτίωσης της ποιότητας ζωής και των υπηρεσιών στο ακριτικό νησί αναφέροντας ως παραδείγματα την εξασφάλιση καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού και την σταθερή συντήρηση των δεξαμενών πόσιμου νερού.

Ο ίδιος δεν δίστασε να συσχετίσει την εξασφάλιση (υποτίθεται αυτονόητων) έργων με την θωράκιση των ακριτικών νησιών καταλήγοντας με την ακόλουθη δήλωση: «Με όπλο το Διεθνές Δίκαιο, προστατεύουμε τα σύνορα μας και προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα