ΑΘΗΝΑ
23:07
|
25.04.2024
Επιχειρούν ήδη εναέρια μέσα για την κατάσβεση. Προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί, αλλά η κατάσταση παραμένει μεταβλητή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αγία Πελαγία Κυθήρων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε χώρο βλάστησης πίσω από τη δεξαμενή που βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού της Αγίας Πελαγίας. Λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν από το πρωί στην περιοχή, επεκτάθηκε γρήγορα στη δασική έκταση που συνδέει τον οικισμό με εκείνον της Αγίας Αναστασίας.

Πληροφορίες της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για ριπιαίους ανέμους 5 έως 8 μποφόρ στην περιοχή, γεγονός που προκάλεσε την έντονη ανησυχία των αρχών και οδήγησε στην κινητοποίηση μεγάλου αριθμού δυνάμεων πυρόσβεσης, πέρα από εκείνες που διαθέτουν τα Κύθηρα.

Προς το παρόν δεν απειλούνται οικισμοί, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, ωστόσο η κατάσταση παραμένει μεταβλητή για τις επόμενες ώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα