ΑΘΗΝΑ
16:11
|
02.05.2024
«Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε όχι μόνο υλικό όπως αεροσκάφη και πλοία, αλλά και αρκετά πυρομαχικά για αυτά», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιαπωνία θα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πυρομαχικών στα νησιά Νανσέι στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γιασουκάζου Χαμάντα στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei.

Η Ιαπωνία αποθηκεύει επί του παρόντος περίπου το 70% των πυρομαχικών της στο Χοκάιντο, το βορειότερο κύριο νησί της χώρας, περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα μακριά από ενδεχόμενη σύγκρουση γύρω από την Ταϊβάν.

Το υπουργείο Άμυνας θεωρεί ότι η αύξηση της χωρητικότητας στην απομακρυσμένη αλυσίδα Νανσέι, η οποία εκτείνεται νοτιοδυτικά από το Κιούσου, το νοτιότερο κύριο νησί της χώρας, φτάνοντας κοντά στην Ταϊβάν, θα συμβάλλει στη μεγαλύτερη αποτροπή.

«Για να προστατεύσουμε την Ιαπωνία, είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε όχι μόνο υλικό όπως αεροσκάφη και πλοία, αλλά και αρκετά πυρομαχικά για αυτά», δήλωσε ο Χαμάντα, προσθέτοντας ότι «Θα ενισχύσουμε ριζικά τις αμυντικές δυνατότητες που χρειαζόμαστε, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς μας για διαρκή και ευέλικτη ανάπτυξη».

Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει την κατασκευή μιας αποθήκης πυρομαχικών σε ένα στρατόπεδο της Δύναμης Αυτοάμυνας Εδάφους στο νησί Αμάμι Οσίμα, δήλωσε ο υπουργός. Το Τόκιο θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει την τοποθεσία για την αποθήκευση όπλων όπως πύραυλοι standoff, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να εκτοξεύονται έξω από το αμυντικό πεδίο βολής του εχθρού, καθώς και την κατασκευή λιμενικών εγκαταστάσεων και δεξαμενών καυσίμων σε νησιά στην Οκινάουα, το Κιούσου και αλλού, δήλωσε ο Χαμάντα.

Υπολογίζεται πως τα αποθέματα πυρομαχικών των Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας (ΔΑΙ) μπορούν να διαρκέσουν μέχρι δύο μήνες. Λιγότερο από το 10% αποθηκεύεται στο Κιούσου και την Οκινάουα της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας και οι ΔΑΙ δεν έχουν επί του παρόντος τη δυνατότητα να στείλουν αρκετά πυρομαχικά στην περιοχή κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

Η Ιαπωνία στοχεύει όχι μόνο στη βελτίωση της κινητικότητας των δυνάμεών της, αλλά και στη διευκόλυνση της μεταφοράς καυσίμων, πυρομαχικών και τροφίμων. Η χώρα έχει στα αποθέματά της πετρέλαιο για περίπου πέντε μήνες, αλλά εάν η Ιαπωνία δεν μπορέσει να το μεταφέρει σε ζώνες συγκρούσεων, οι ΔΑΙ δεν θα διαθέτουν έχουν τα καύσιμα που απαιτούνται για να λειτουργήσουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα