ΑΘΗΝΑ
13:42
|
23.04.2024
Πεσκόφ: Αδιανόητο ακόμα και να τίθεται τέτοιο ζήτημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θετικά αξιολογεί το Κρεμλίνο το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τάχθηκε κατά της αναγνώρισης της Ρωσίας ως κράτους που υποστηρίζει την τρομοκρατία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η ίδια η διατύπωση του θέματος (της αναγνώρισης της Ρωσίας ως κρατικού χορηγού της τρομοκρατίας) είναι τερατώδης. Και, φυσικά, είναι καλό που ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε συνέντευξή του στην Τηλεοπτικό κανάλι RBC, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο ακόμα και να τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Όταν ρωτήθηκε εάν τα λόγια του Μπάιντεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως άμβλυνση της αντιρωσικής ρητορικής των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι «δύσκολα μπορεί να γίνει λόγος για τέτοιες εκτιμήσεις».

Τη Δευτέρα, ο ανταποκριτής του Reuters στον Λευκό Οίκο, Τζεφ Μέισον, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο Μπάιντεν είπε «όχι» όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να προστεθεί στον αμερικανικό κατάλογο με τα κράτη που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Στις 27 Ιουλίου, η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καλούσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναγνωρίσει τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας, λόγων των γεγονότων στη Γεωργία, τη Συρία, την Τσετσενία και την Ουκρανία.

Νωρίτερα, το Κίεβο κάλεσε την Ουάσιγκτον να βάλει τη Ρωσία στη λίστα που περιλαμβάνει το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, την Κούβα και τη Συρία. Στις 28 Ιουλίου, μια ομάδα μελών του Κογκρέσου τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποβάλει ένα παρόμοιο έγγραφο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Ιράν: Λυπηρές οι κυρώσεις της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα