ΑΘΗΝΑ
01:31
|
19.04.2024
Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη επαναφέρει το σχέδιο κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ενεργειακή κρίση που ξεδιπλώνεται στην Ευρώπη αναγκάζει ευρωπαϊκές πολυεθνικές εταιρίες και κυβερνήσεις να ξεθάψουν από τα ντουλάπια παλιότερα σχέδια αγωγών με πρώτο τον υποθαλάσσιο αγωγό πετρελαίου East Med που είχε σχεδιαστεί για την ενεργειακή τροφοδοσία της ηπειρωτικής Ευρώπης με φυσικό αέριο από γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Το σχέδιο αυτού του αγωγού με κόστος γύρω στα 6 δις ευρώ επανέφερε σήμερα στην δημοσιότητα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου ΕΝΙ, Γκουίντο Μπρούσκο, στη διάρκεια εκδήλωσης στο Μιλάνο.

Ο Μπρούσκο, σύμφωνα με σχετικό σύντομο ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερς, διαβεβαίωσε πως ο αγωγός East Med  (την κατασκευή του οποίου είχε αποθαρρύνει στις αρχές Ιανουαρίου non paper του State Department προκρίνοντας ως πιο «οικονομική» τη μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω… Τουρκίας) θα μπορεί να είναι «πλήρως έτοιμος το 2025».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα