ΑΘΗΝΑ
07:16
|
22.05.2024
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Αθήνα σήμερα, στις 6:30 το απόγευμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι απεργοί της ποτοποιείας Μαλαματίνα συνεχίζουν τον αγώνα τους για ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ, παρά τον εκφοβισμό, τις συλλήψεις και την αστυνομική καταστολή των προηγούμενων ημερών.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα»  και οι αγωνιζόμενοι απεργοί απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλο τον εργατόκοσμο της Θεσσαλονίκης, τα συνδικάτα, τις κοινωνικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους πολίτες σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, σήμερα Τρίτη στις 18.30, μπροστά στα γραφεία του Σωματείου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Φιλίππου 43).

«Η απεργοσπασία και ο εργοδοτικός αυταρχισμός δεν θα περάσουν. Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο», τονίζει το κάλεσμα στη συγκέντρωση.

Την ίδια ώρα παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και την Αθήνα, έξω από το υπουργείο Εργασίας, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, η οποία καταγγέλλει την εργοδοσία για την προκλητική επίθεση που έχει εξαπολύσει στους απεργούς στη «Μαλαματίνα» και στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και για υπογραφή ΣΣΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Αναζητώντας Σωτήρα

Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα