ΑΘΗΝΑ
03:04
|
24.04.2024
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε χθες ότι το Βερολίνο ενδέχεται να αποσύρει τα στρατεύματά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γερμανικός στρατός επανέλαβε σήμερα την στρατιωτική αποστολή του στο Μαλί μετά από αναστολή άνω των τριών εβδομάδων έπειτα από διαμάχη με την κυβέρνηση του Μαλί σχετικά με τις άδειες πτήσεων.

Το Βερολίνο έχει αναπτύξει περίπου 1.000 στρατιώτες στο Μαλί, οι περισσότεροι από αυτούς κοντά στη βόρεια πόλη Γκάο, όπου το κύριο καθήκον τους είναι να παρέχουν αναγνώριση για την ειρηνευτική αποστολή MINUSMA του ΟΗΕ.

«Τα στρατεύματα μπορούν να συνεχίσουν τις περιπολίες τους πέρα από το Γκάο», ανέφερε ο γερμανικός στρατός στο Twitter, αίροντας την αναστολή που ανακοινώθηκε στα μέσα Αυγούστου.

Η MINUSMA ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την υποστήριξη ξένων και εγχώριων στρατευμάτων που μάχονται ισλαμιστές μαχητές, αλλά τους τελευταίους μήνες υπήρξαν επανειλημμένα περιστατικά εντάσεων μεταξύ των αρχών του Μαλί και της αποστολής.

Το μακροπρόθεσμο μέλλον της γερμανικής συμμετοχής είναι αμφίβολο μετά την τελευταία διαμάχη με την στρατιωτική κυβέρνηση του Μπαμάκο και τις αναφορές για άφιξη ρωσικών δυνάμεων στο Γκάο, προσθέτοντας στην ανησυχία του Βερολίνου για την αυξανόμενη ρωσική στρατιωτική παρουσία στο Μαλί.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, προειδοποίησε χθες ότι το Βερολίνο ενδέχεται να χρειαστεί να αποσύρει τα στρατεύματά του εάν οι αρχές στη χώρα της Δυτικής Αφρικής δεν καλύψουν τις ανάγκες ασφαλείας των στρατευμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα