ΑΘΗΝΑ
19:23
|
12.05.2024
Στόχος της δοκιμής «είναι να καταδείξει την ετοιμότητα των αμερικανικών πυρηνικών δυνάμεων», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αμερικανικός στρατός θα εκτοξεύσει δοκιμαστικά σήμερα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, στη δεύτερη τέτοια δοκιμή του συστήματος πυρηνικής άμυνας της χώρας σε λιγότερο από ένα μήνα.

«Θα υπάρξει μια επιχειρησιακή δοκιμαστική εκτόξευση ενός μη οπλισμένου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III της Διοίκησης Παγκόσμιας Κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας νωρίς αύριο το πρωί, 7 Σεπτεμβρίου, από τη Βάση Διαστημικής Δύναμης Βάντενμπεργκ στην Καλιφόρνια», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ταξίαρχος Πατ Ράιντερ.

Ο Ράιντερ τόνισε ότι πρόκειται για δοκιμή «ρουτίνας», προσθέτοντας ότι είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό και ότι οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει τη Ρωσία και άλλες χώρες για τα σχέδια. Η ανακοίνωση πριν από την εκτόξευση ήταν ασυνήθιστη, καθώς το Πεντάγωνο δεν έχει επιβεβαιώσει τις πρόσφατες δοκιμές παρά μόνο μετά τη διεξαγωγή τους.

Στόχος της δοκιμής «είναι να καταδείξει την ετοιμότητα των αμερικανικών πυρηνικών δυνάμεων και να παράσχει εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της πυρηνικής αποτροπής της χώρας», δήλωσε ο Ράιντερ σε δημοσιογράφους.

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών εκτόξευσε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Minutemen III την 16η Αυγούστου, αφού ανέβαλε τη δοκιμή δύο φορές. Ο πύραυλος έφερε ένα όχημα δοκιμαστικής επανεισόδου, το οποίο σε μια στρατηγική σύγκρουση θα μπορούσε να οπλιστεί με πυρηνική κεφαλή. Το όχημα επανεισόδου ταξίδεψε περίπου 6.760 χιλιόμετρα στην Ατόλη Κουατζαλέιν στα Νησιά Μάρσαλ στον δυτικό Ειρηνικό. Ο Ράιντερ υποστήριξε ότι οι δύο δοκιμές είχαν προγραμματιστεί πολύ νωρίτερα και πραγματοποιούνται κοντά λόγω της αναβολής της πρώτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Στους 143 οι νεκροι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα