ΑΘΗΝΑ
18:03
|
19.07.2024
Εκατοντάδες φοιτητές του ΕΚΠΑ πήραν και σήμερα θέσεις απέναντι στην πανεπιστημιακή αστυνομία στου Ζωγράφου έχοντας στο πλευρό διοικητικούς υπαλλήλους και διδάσκοντες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτορεπορτάζ: Κυριάκος Φίνας

«Ούτε στο ΕΚΠΑ, ούτε πουθενά! Η αστυνομία πόδι δεν πατά!» ξαναφώναξαν από νωρίς σήμερα το πρωί εκατοντάδες φοιτητές του ΕΚΠΑ εντείνοντας τις διαμαρτυρίες για την παρουσία της λεγόμενης «πανεπιστημιακής αστυνομίας» στις σχολές τους.

Οι φοιτητές αποδοκίμασαν την χτεσινοβραδινή, εν ψυχρώ, επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος συμφοιτητών τους και βουλευτών κομμάτων της αντιπολίτευσης που στήριξαν με την παρουσία τους στις εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου τον αγώνα των νέων για πανεπιστήμια ανοικτά.

Στο πλευρό τους είχαν διοικητικούς υπαλλήλους, διδάσκοντες και άλλους εργαζομένους στο πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι αντιτίθεται στην παρουσία πανεπιστημιακής αστυνομίας εκτιμώντας πως το μέτρο επιδιώκει την διεύρυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στα ΑΕΙ με «βατήρα» το νέο νόμο πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι.

Όλες τις ώρες της σημερινής κινητοποίησης δεκάδες άτομα της «πανεπιστημιακής αστυνομίας» είχαν παραταχθεί επιδεικτικά σε τμήματα του ΕΚΠΑ.

Το μεσημέρι, σημαντικό μέρος των φοιτητών μετακινήθηκαν με τις συγκοινωνίες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς η αστυνομία απέτρεψε νωρίτερα την προσπάθειά τους να κατευθυνθούν στο υπουργείο με πορεία από την Ούλοφ Πάλμε.  

Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ καλούν σε μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, απευθύνοντας «πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στους καθηγητές, τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων, στα εργατικά σωματεία και σε όλο τον λαό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη φυλακή 9 από τους 14 κατηγορούμενους για κύκλωμα εκβιαστών στην Αττική

Η καταδίκη της πολιτικής βίας και ο φιλελεύθερος ανθρωπότυπος του σκλάβου

Αποβίωσε ο γραμματέας του Κ.Κ. Βιετνάμ

Εκτός διαφημιστικής καμπάνιας της Adidas το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα