ΑΘΗΝΑ
13:58
|
01.05.2024
Εκατοντάδες φορτηγά παραμένουν εγκλωβισμένα εδώ και τρεις μέρες στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ουκρανοί οδηγοί καταγγέλλουν πολύωρες καθυστερήσεις στη διενέργεια φυτοϋγειονομικών και κτηνοτροφικών ελέγχων στα σύνορα με την Πολωνία γεγονός στο οποίο αποδίδουν τις ουρές δεκάδων χιλιομέτρων που έχουν σχηματιστεί στα σύνορα των δύο χωρών τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με όσα είπαν επαγγελματίες οδηγοί στο Γαλλικό Πρακτορείο, σε ορισμένα σημεία των συνόρων Πολωνίας-Ουκρανίας, η ουρά των φορτηγών εκτείνεται σε μήκος 18 χιλιομέτρων και δημιουργήθηκε την Κυριακή. Οι ίδιοι επισημαίνουν πως από την Τρίτη κινήθηκαν μόλις για ενάμιση χιλιόμετρο.

Οι ουκρανικές αρχές είπαν ότι σε άλλο σημείο του δρόμου των ουκρανο-πολωνικών συνόρων υπάρχει άλλη ουρά μήκους 54 χιλιομέτρων.

Τα φορτηγά μεταφέρουν εμπορεύματα στην Πολωνία, ωστόσο κάποια είναι άδεια και πηγαίνουν να φορτώσουν εκεί. Οι θαλάσσιες μεταφορές έχουν σχεδόν διακοπεί λόγω του πολέμου με την εξαίρεση των σιτηρών, με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέφτει στις χερσαίες μεταφορές προϊόντων.

Σύμφωνα δε με τον Ουκρανό υφυπουργό Υποδομών Μουσταφά Ναϊέμ, πριν από τον πόλεμο ελέγχονταν έως και 80 νταλίκες καθημερινά, όμως ο αριθμός αυτός μειώθηκε στα 12-25 οχήματα τις τελευταίες ημέρες.

Οι πολωνικές αρχές δεν έχουν εξηγήσει τις πολύωρες καθυστερήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα