ΑΘΗΝΑ
13:56
|
19.04.2024
Παραπέμπεται σε δίκη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού της εισηγήθηκε με πρόταση του προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να παραπεμφθεί και να δικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ενώ προτείνει και την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως υπογραμμίζεται στην εισαγγελική πρόταση «φωτιά» προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, η δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας από την ίδια της τη μητέρα έγινε στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Η μικρή Τζωρτζίνα νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού» από τις 26 Ιανουαρίου. Μαζί της βρισκόταν και η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία διέμενε στον ίδιο θάλαμο με το παιδί της. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η Ρούλα Πισπιρίγκου «χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, δολίως και εν αγνοία των θεραπόντων ιατρών , σκεύασμα που περιείχε τη δραστική ουσία κεταμίνη».

Πρόκειται για μια ουσία η οποία συγκαταλέγεται στις ναρκωτικές ουσίες και «επιφέρει αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή». Η χορήγηση της ουσίας είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας έπειτα από λίγη ώρα, καθώς η κεταμίνη προκάλεσε δηλητηρίαση στη μικρή Τζωρτζίνα. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται «στο αίμα του παιδιού εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ουσία σε θανατηφόρα ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση.

Πλέον και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου οποίου θα αποφασίσουν οριστικά για την παραπομπή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο εδώλιο. Την ίδια στιγμή λαμβάνει χώρα και δεύτερη ανάκριση για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Σύντομα η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας και για αυτές τις κακουργηματικες πράξεις που της αποδίδονται και φέρεται να έχει τελέσει σε βάρος των ίδιων της των παιδιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα