ΑΘΗΝΑ
14:15
|
17.05.2024
Τη νομική της άποψη επικαλείται η Παγουτέλη που είχε ταχθεί υπέρ της απαλλαγής του πατέρα του υπουργού Υγείας,για το βιβλίο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Νομική άποψη» επικαλέστηκε η νέα αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαριάνθη Παγουτέλη για να δικαιολογήσει την προ ετών δικαστική της κρίση υπέρ της απαλλαγής του ακροδεξιού και αντισημίτη πολιτευτή Κώστα Πλεύρη (πατέρα του νυν υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη) στη δίκη που έγινε σε βάρος του με αφορμή το αντισημιτικό τού βιβλίο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια».

Εικόνα

Αφορμή για την αντίδρασή της έδωσαν οι σφοδρές αντιδράσεις του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και οι ερωτήσεις της βουλευτού της Ν.Δ. Όλγας Κεφαλογιάννη για την επιλογή της στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Σε επιστολή της προς το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο η Μαριάνθη Παγουτέλη ισχυρίζεται πως:

  •  Στη δίκη εκείνη με κατηγορούμενο τον Κώστα Πλεύρη για παράβαση του ν. 927/1979 «περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών αποσκοπουσών εις φυλετικάς διακρίσεις» μειοψήφησε υπέρ της απαλλαγής του «κατά τον νόμο και τη συνείδησή της». Υποστηρίζει ακόμη πως στην ίδια νομική άποψη κατέληξαν και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αλλά και ο ‘Αρειος Πάγος καταλήγοντας στην απαλλαγή του και ανατρέποντας την πρωτοβάθμια καταδικαστική απόφαση.
  • Υποστηρίζει ότι ως δικαστής και άνθρωπος σέβεται και τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους που κατοχυρώνουν τη θρησκευτική ελευθερία και υπερασπίζεται «σταθερά το δικαίωμα του κάθε ατόμου να πρεσβεύει όποιο θρήσκευμα επιθυμεί». «Δικαίωμα που έχει ιδιαίτερη αξία όταν αφορά σε θρήσκευμα, όπως το εβραϊκό, το οποίο κατά τη διάρκεια της ιστορίας έχει υποστεί διωγμούς και θηριωδίες παντελώς ξένες προς τις παραδόσεις και τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας και αυτονοήτως καταδικαστέες από κάθε πολίτη που σέβεται τις στοιχειώδεις αρχές του ανθρωπισμού».
  • Θεωρεί πως αυτές τις αρχές τηρεί απαρέγκλιτα και θα συνεχίζει να τηρεί και στη νέα της θέση ως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Προ ημερών το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διατύπωσε την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου «που δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας».

Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζει την πεποίθηση πως «η Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Αριστερά: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Παρβοϊός: Νοσηλεύεται παιδί στο Ωνάσειο με μυοκαρδίτιδα

Ενισχύσεις στη Νέα Καληδονία λόγω των ταραχών-Ανάμειξη του Μπακού «βλέπει» το Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα