ΑΘΗΝΑ
10:31
|
25.04.2024
Διαψεύδουν ότι Έλληνες αξιωματικοί στη Λιβύη τον Ιούλιο του 2020 πήραν σε κομμάτια τουρκικό Μπαϊρακτάρ που είχε καταρριφθεί και το μετέφεραν στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Άμυνας διέψευσε απόψε με ανακοίνωσή του τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα το τηλεοπτικό δίκτυο Mega πως Έλληνες αξιωματικοί στη Λιβύη τον Ιούλιο του 2020 πήραν υπό την κατοχή τους (σε συνεργασία με τον «Εθνικό Λιβυκό Στρατό» του Χαλίφα Χάφταρ) καταρριφθέν τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος «Μπαϊρακτάρ», το αποσυναρμολόγησαν και το μετέφεραν στην Ελλάδα σε συνεργασία με λιβυκές αρχές και το Ισραήλ ώστε να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες για την ελληνική αεράμυνα.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του διαψεύδει κατηγορηματικά όλες τις σχετικές πληροφορίες, αναφέροντας επί λέξει τα ακόλουθα:

«Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα