ΑΘΗΝΑ
06:46
|
27.04.2024
Οι αγγλόφωνοι αυτονομιστές άνοιξαν πυρ εναντίον δημόσιου λεωφορείου, αφήνοντας τουλάχιστον έξι αμάχους νεκρούς και οχτώ τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν όταν αυτονομιστές στο νοτιοδυτικό Καμερούν άνοιξαν πυρ εναντίον δημόσιου λεωφορείου την Τρίτη, δήλωσαν αξιωματούχοι και επικεφαλής περιφερειακού νοσοκομείου.

Οι αγγλόφωνοι αντάρτες που αγωνίζονται για να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος από τις αγγλόφωνες βορειοδυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές του Καμερούν κλιμάκωσαν τις επιθέσεις, τις δολοφονίες και τις απαγωγές φέτος.

Το λεωφορείο, που ταξίδευε από την οικονομική πρωτεύουσα Ντουάλα προς την πόλη Κουμπά, δέχτηκε πυρά κοντά στην πόλη Εκόνα, δήλωσε ένας αξιωματούχος του συνδικάτου μεταφορών που δεν ήθελε να κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας.

Ένας βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας της Εκόνα, ο Φίντι Στάνλει Μοκόντο, επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά δεν έδωσε τον αριθμό των νεκρών.

Ο γιατρός Μάρτιν Μόκακα, επικεφαλής του κεντρικού νοσοκομείου στην περιφερειακή πρωτεύουσα Μπουέα, είπε ότι έξι νεκροί και οκτώ τραυματισμένα θύματα μεταφέρθηκαν στην εγκατάσταση.

«Είχαμε μια κουραστική μέρα, δουλεύοντας σκληρά με τις δυνάμεις του νόμου και της τάξης για να εντοπίσουμε ορισμένα από τα θύματα και να ενημερώσουμε τις οικογένειές τους», είπε μέσω τηλεφώνου.

Μη επαληθευμένα πλάνα από το περισταστικό που κοινοποιήθηκαν στο Twitter έδειξαν επιβάτες του λεωφορείου που αιμορραγούν να βρίσκονται ακίνητοι σε καθίσματα καλυμμένα με θρυμματισμένα τζάμια.

Ούτε οι αυτονομιστές, που αυτοαποκαλούνται «Amba Boys», ούτε η κυβέρνηση ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια.

Οι αντάρτες άρχισαν να πολεμούν τον στρατό του Καμερούν το 2017 μετά από βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων πολιτών που ζητούσαν μεγαλύτερη εκπροσώπηση της αγγλόφωνης μειονότητας της γαλλόφωνης χώρας.

Τα σχολεία γίνονται συχνά στόχοι των επιθέσεων τους και το εκπαιδευτικό σύστημα έχει διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα.

Οι αυτονομιστές επέβαλαν κλείδωμα δύο εβδομάδων στις βορειοδυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές στις 5 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που τα σχολεία ήταν προγραμματισμένο να ξαναρχίσουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα