ΑΘΗΝΑ
07:02
|
20.04.2024
«Η αυτοδιάθεση των σωμάτων μας είναι ανθρώπινο δικαίωμα» δηλώνουν γυναικείες συλλογικότητες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε, νωρίς σήμερα το πρωί, έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών μετά από κάλεσμα γυναικείων συλλογικοτήτων, οι οποίες αντιτίθενται στην απόφαση στης Ιεράς Συνόδου να διαβαστεί, σήμερα, εγκύκλιος κατά των αμβλώσεων στους Ιερούς Ναούς όλης της χώρας.

«Η ρητορική περί προστασίας του εμβρύου και η εναντίωση στην πρακτική των αμβλώσεων σχετίζονται άμεσα με την προσπάθεια ελέγχου της ζωής των ατόμων με μήτρα, της σεξουαλικής τους έκφρασης. Πρόκειται για την αντίληψη ότι οι γυναίκες δεν είναι παρά αναπαραγωγικές μηχανές του έθνους, που βαρύνονται με το καθήκον επίλυσης του δημογραφικού, εκείνες που θα φέρουν στον κόσμο τις επόμενες γενιές των υποτελών που χρειάζεται το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης προκειμένου αυτό να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την εργατική δύναμή τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της «Συνέλευσης 8 Μάρτη» για την συγκέντρωση.

«Απέναντι σε αυτήν τη βαθιά αντικοινωνική, μισογυνική, καταπιεστική ιδεολογία βροντοφωνάζουμε: η γονεϊκότητα μπορεί να είναι ελεύθερη επιλογή και μόνον. Ο έλεγχος της αναπαραγωγής πρέπει να παραμείνει στα χέρια των γυναικών καθώς είναι οι δικές τους ζωές που αλλάζουν ριζικά μέσα από τη μητρότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:

«Το δικαίωμα στην νόμιμη άμβλωση δεν μας παραχωρήθηκε. Το κερδίσαμε με μαζικούς φεμινιστικούς αγώνες.

Αγωνιζόμαστε για διασφάλιση της ζωής και της σωματικής μας ακεραιότητας με:

  • Αμβλώσεις ασφαλείς, δημόσιες, δωρεάν και προσβάσιμες σε όλες ανεξαρτήτως τάξης, οικονομικού στάτους, χρώματος, θρησκεύματος και εθνικότητας.
    Χωρίς κηδεμονίες και ερωτήσεις – Χωρίς τιμωρία και ποινικοποίηση.
  • Αξιοπρεπείς δουλειές, εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικές δομές υποστήριξης των εργαζομένων, εξάλειψη της ακρίβειας, ασφαλές περιβάλλον χωρίς πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, καθημερινή ανασφάλεια και συνεχή περιθωριοποίηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα