ΑΘΗΝΑ
12:44
|
03.05.2024
Τα εργοστάσια αιθανόλης φτιάχτηκαν παρακάμπτοντας από το 2007 νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα αμερικανικά εργοστάσια αιθανόλης και άλλων βιοκαυσίμων ρυπαίνουν περισσότερο από τα διυλιστήρια πετρελαίου βάση απόφασης προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων.

Αυτό επισημαίνει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τονίζοντας πως η απόφαση για μίξη των βιοκαυσίμων με βενζίνη είχε ληφθεί το 2007 με στόχο τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Ωστόσο η έρευνα του Ρόιτερς καταδεικνύει πως σήμερα τα εργοστάσια αιθανόλης στις ΗΠΑ παράγουν υπερδιπλάσια ρύπανση από τα διυλιστήρια σύμφωνα με επίσημα κρατικά στοιχεία τα οποία ανέλυσε. Οι εκπομπές καυσαερίων ενός μέσου εργοστασίου αιθανόλης μετριόνται σε 1.187 μετρικούς τόνους διοξειδίου άνθρακα ανά ένα εκατομμύριο γαλόνια καυσίμων το 2020. Κατά μέσο όρο ένα διυλιστήριο πετρελαίου παράγει περίπου 533 μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Η έρευνα του Ρόιτερς εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό: Τα εργοστάσια αιθανόλης φτιάχτηκαν παρακάμπτοντας από το 2007 νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή καυσίμων στις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα