ΑΘΗΝΑ
22:28
|
26.04.2024
Διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην παρουσία πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ έκαναν νωρίς απόψε φοιτητικοί σύλλογοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

(Φωτορεπορτάζ: Μαρία Μακράκη)

Με κεντρικό σύνθημα «έξω τα ΜΑΤ από όλες τις σχολές» πλήθος φοιτητών και διδασκόντων στα πανεπιστήμια της Αθήνας συμμετείχε το απόγευμα στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε μετά τις 7.30 από τα Προπύλαια με αφορμή την παρουσία «πανεπιστημιακής αστυνομίας» στα ΑΕΙ της χώρας με βάση τον νόμο πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι.

Το συλλαλητήριο στηρίζουν μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ και ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΕΜΠ.

Λίγο πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου σταμάτησε η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οποίων στην Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής και στη Σταδίου από το ύψος της Αιόλου. Μέρος των διαδηλωτών έκανε στάση μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών και για να διακωμωδήσουν τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων πως οι περισσότερες οικογένειες «έχουν χρήματα», πέταξαν ψεύτικα χαρτονομίσματα στην είσοδό του, λέγοντας ότι πρόκειται για χρήματα που συγκέντρωσαν κάνοντας «έρανο» από την… «οικογενειακή τους περιουσία» για να… «ενισχύσουν» το κρατικό προϋπολογισμό.

Συναυλία φοιτητών στις 12 Σεπτέμβρη στο ΕΚΠΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας  προγραμματίζουν συναυλία με σύνθημα «Έξω η Αστυνομία από τις Σχολές ! – Παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές!».

Η συναυλία θα γίνει στις 9.00 το βράδυ στην πύλη του ΕΚΠΑ(Ούλωφ Πάλμε) και θα συμμετάσχουν οι ANSER, Κοινοί Θνητοί και Το Σφάλμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα