ΑΘΗΝΑ
08:26
|
10.12.2022
Πάνω από 30 πισίνες κλείνουν μέχρι στιγμής στη Γαλλία, λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γαλλικές αθλητικές και εκπαιδευτικές ομάδες εξέφρασαν την οργή τους την Τρίτη για το κλείσιμο περίπου 30 πισινών, αφού οι ιδιοκτήτες τους ανακοίνωσαν ότι το αυξανόμενο κόστος θέρμανσης δεν τις έκανε πλέον βιώσιμες.

«Αυτά τα κλεισίματα επηρεάζουν άμεσα όλα τα παιδιά και τους ενήλικες που δεν θα μπορέσουν να μάθουν κολύμπι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γαλλική Κολυμβητική Ομοσπονδία (FFN), ζητώντας την «άμεση» επαναλειτουργία των πισινών.

Η Vert Marine, η οποία διαχειρίζεται πισίνες και παγοδρόμια σε όλη τη Γαλλία, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο ετήσιος λογαριασμός της ενέργειας εκτινάχθηκε στα 100 εκατομμύρια ευρώ (99 εκατομμύρια δολάρια) από 15 εκατομμύρια ευρώ – αριθμός που ισοδυναμεί με «ολόκληρα τα ετήσια έσοδα της εταιρείας».

Η εταιρεία δήλωσε ότι εναπόκειται στις «τοπικές αρχές και στην κυβέρνηση να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις ώστε να επιστρέψουν στο υποφερτό ενεργειακό κόστος».

Αλλά και οι ίδιες οι τοπικές διοικήσεις αγωνίζονται να καλύψουν τους αυξανόμενους λογαριασμούς, οι οποίοι έχουν διπλασιαστεί σε ορισμένα μέρη, σύμφωνα με τη France Urbaine, μια ομοσπονδία μεγάλων πόλεων και πόλεων.

Το σωματείο φυσικής αγωγής SNEP προειδοποίησε ότι το κλείσιμο των πισινών κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού σήμαινε ότι υπήρχε ήδη «μια γενιά 800.000 μαθητών που δεν μπορούσαν να μάθουν κολύμπι το 2020 και το 2021».

Το υπουργείο Αθλητισμού έχει επίσης προωθήσει σε μεγάλο βαθμό την κολύμβηση ως τρόπο πρόληψης τυχαίων πνιγμών.

«Η εξισορρόπηση των λογιστικών βιβλίων για τις ιδιωτικές εταιρείες που διαχειρίζονται ορισμένες πισίνες δεν πρέπει να προηγείται του δημόσιου συμφέροντος», είπε η SNEP, τονίζοντας τα «εκπαιδευτικά οφέλη, την υγεία, τον ελεύθερο χρόνο και την ασφάλεια» της κολύμβησης.

Πολλές από τις πισίνες και τα παγοδρόμια της Γαλλίας είναι παλιές και ενεργοβόρες και πρόκειται να μελετηθούν λεπτομερέστερα από μια κυβερνητική ομάδα εργασίας για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιστρέφουν στις θέσεις τους από 1/1/23 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ένταση από επίσκεψη της δημάρχου Παρισιού σε καταυλισμό Αφγανών

Ρωσικές κυρώσεις στον Καναδά

Νέο βομβαρδισμός συνοικιών του Ντονιέτσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα