ΑΘΗΝΑ
08:43
|
01.05.2024
Η εκπομπή για παιδιά προσχολικής ηλικίας παρουσίασε το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στη 18χρονη τηλεοπτική της πορεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σειρά κινουμένων σχεδίων «Πέππα το γουρουνάκι», ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό της προσχολικής ηλικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική, αποφάσισε να «σπάσει» λίγο τα οικογενειακά πρότυπα εισάγοντας ένα ομόφυλο ζευγάρι στους ήρωες της.

Στο επεισόδιο «Families», (Οικογένειες), το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά την περασμένη Τρίτη στο Channel 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πρωταγωνίστρια της σειράς Πέππα απέκτησε μια καινούργια φίλη, την Πένυ, η οποία μεγαλώνει με δύο μαμάδες.  

Καθώς η Πέππα ζωγράφιζε το πορτρέτο της οικογένειάς της, η Πένυ εξήγησε: «Ζω με τη μαμά μου και την άλλη μου μαμά. Η μια μαμά είναι γιατρός και η άλλη μαγειρεύει μακαρόνια».

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από τους Βρετανούς, Μαρκ Μπάρκερ και Νέβιλ Άστλι, προβάλλεται από το 2004. Το επεισόδιο με το ομόφυλο ζευγάρι ήρθε δύο χρόνια μετά την υποβολή αιτήματος σε έναν ιστότοπο με έδρα τις ΗΠΑ, που απαιτούσε μια «ομόφυλη οικογένεια στην Πέππα το γουρουνάκι». Μάλιστα, το εν λόγω αίτημα είχε συγκεντρώσει σχεδόν 24.000 υπογραφές.

«Τα παιδιά που βλέπουν την Πέππα είναι παιδιά μιας ευεπηρέαστης ηλικίας», αναφέρουν οι εμπνευστές του διαδικτυακού αιτήματος. «Ο αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών από τη σειρά δείχνει σε αυτά τα παιδιά ότι οι μόνες ‘κανονικές’ οικογένειες είναι οι μονογονεϊκές και οι ετερόφυλες».

Ο διευθυντής επικοινωνιών και εξωτερικών υποθέσεων στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Stonewall, Ρόμπι Ντε Σάντος, χαρακτήρισε «φανταστικό» το ενδεχόμενο να προβληθεί μία οικογένεια ομοφυλόφιλων στον κόσμο της Πέππα. «Πολλοί από εκείνους που παρακολουθούν την εκπομπή θα έχουν δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες και θα σημαίνει πολλά για τους γονείς και τα παιδιά ότι οι εμπειρίες τους εκπροσωπούνται σε ένα τέτοιο εμβληματικό παιδικό πρόγραμμα», δήλωσε στο BBC.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα