ΑΘΗΝΑ
18:32
|
20.04.2024
Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες από το Τέξας και την Αριζόνα χρηματοδοτούν τη δωρεάν μεταφορά μεταναστών στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μίριελ Μπάουζερ, κήρυξε σήμερα δημόσια κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες από το Τέξας και την Αριζόνα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού χρηματοδοτούν τη δωρεάν μεταφορά μεταναστών στην πρωτεύουσα με λεωφορεία.

Η Δημοκρατική Μπάουζερ εξέδωσε εντολή για την υποστήριξη των μεταναστών δημιουργώντας ένα νέο Γραφείο Υπηρεσιών Μεταναστών με χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Η πόλη θα ζητήσει αποζημίωση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, δήλωσε η δήμαρχος.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, έχει στείλει περισσότερους από 7.900 μετανάστες στην Ουάσινγκτον από τον Απρίλιο, ενώ η Αριζόνα έχει στείλει περίπου 1.700. Το Τέξας έχει επίσης στείλει περισσότερους από 2.200 μετανάστες στη Νέα Υόρκη και 300 στο Σικάγο, με τοπικό αξιωματούχο να δηλώνει χθες πως η πολιτεία έχει ξοδέψει 12 εκατομμύρια δολάρια από τα μέσα Αυγούστου για το συγκεκριμένο σκοπό.

Περίπου το 85% με 90% των μεταναστών που φτάνουν στην Ουάσινγκτον με τα λεωφορεία συνεχίζουν σε άλλους προορισμούς των ΗΠΑ μέσα σε λίγες ώρες ή ημέρες, σύμφωνα με εθελοντές που τους βοηθούν.

Η Μπάουζερ δήλωσε ότι η πόλη προετοιμάζεται για την αύξηση των συνοριακών διελεύσεων το φθινόπωρο και για την αποστολή εκατοντάδων ακόμα λεωφορείων από το Τέξας και την Αριζόνα στην Ουάσινγκτον. «Η κρίση στα σύνορα δεν μειώνεται, επιδεινώνεται», ανέφερε.

Περίπου 94 οικογένειες μεταναστών στεγάζονται επί του παρόντος σε ξενοδοχεία στην Ουάσινγκτον μέσω του συστήματος καταφυγίων της πόλης, σημείωσε η δήμαρχος, η οποία έχει ζητήσει δύο φορές από στρατεύματα της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ να βοηθήσουν στην υποδοχή των μεταναστών, χωρίς επιτυχία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο της Δανίας λόγω απειλής για βόμβα

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα