ΑΘΗΝΑ
00:42
|
04.05.2024
Τον Ιούνιο του 2020 ινδικά και κινεζικά στρατεύματα συγκρούστηκαν στην περιοχή Λαντάκ, με τουλάχιστον 24 στρατιώτες να χάνουν τη ζωή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ινδικά και κινεζικά στρατεύματα έχουν αρχίσει να αποδεσμεύονται από την συνοριακή περιοχή Gogra-Hotsprings στο Λαντάκ στα δυτικά Ιμαλάια με συντονισμένο και προγραμματισμένο τρόπο και με στόχο την διατήρηση της ειρήνης στα σύνορα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ινδική κυβέρνηση.

Η δήλωση έρχεται πριν από μια συνάντηση στο Ουζμπεκιστάν την επόμενη εβδομάδα στην οποία αναμένεται να παραστούν ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

Υπήρξαν 16 γύροι συναντήσεων μεταξύ ανώτερων στρατιωτικών διοικητών και από τις δύο χώρες από τον Ιούνιο του 2020, όταν ινδικά και κινεζικά στρατεύματα συγκρούστηκαν στην περιοχή Λαντάκ στο Κασμίρ. Τουλάχιστον 20 Ινδοί και 4 Κινέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες σώμα με σώμα, οδηγώντας σε απότομη κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, η Κίνα και η Ινδία, που μοιράζονται σύνορα μήκους 3.800 χιλιομέτρων, ανέπτυξαν στρατεύματα κατά μήκος αμφισβητούμενων περιοχών, με την Ινδία να αναπτύσσει περίπου 50.000 στρατιώτες.

Στο πλαίσιο συμφωνίας των δύο χωρών να αποσύρουν τους στρατιώτες τους, ορισμένοι από τους οποίους αναπτύχθηκαν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, τα κινεζικά στρατεύματα εκκένωσαν στρατόπεδα από τις όχθες της λίμνης Πανγκόνγκ Τσο στο Λαντάκ τον Φεβρουάριο του 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα