ΑΘΗΝΑ
17:26
|
17.05.2024
Στους 82 μέχρι τώρα οι νεκροί, καθώς τα σωστικά συνεργεία προσεγγίζουν δύσβατες περιοχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες διασώστες δίνουν μάχη για να προσεγγίσουν απομακρυσμένες περιοχές στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας, που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, την Δευτέρα.

Τα τελευταία στοιχεία που κοινοποίησε η κινεζική εφημερίδα Global Times αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, στην θιβετιανή περιοχή Γκαρζ, στο Σιτσουάν ανέρχεται σε 82, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 250.

Οι κινεζικές αρχές χρησιμοποιούν drones, δορυφόρους και ελικόπτερα για να δημιουργήσουν ένα «κανάλι ζωής» προκειμένου να φτάσουν σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές και να αναζητήσουν πιθανούς εγκλωβισμένους.

Περισσότεροι από 10.000 διασώστες, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών, αστυνομικών, πυροσβεστών και ιατρικού προσωπικού που υποστηρίζονται από εννέα ελικόπτερα, συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης σύμφωνα με τις αρχές.

Σε πολλές περιπτώσεις οι διασώστες αντιμετωπίζουν πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκαλούνται από τους συνεχείς μετασεισμούς στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν χωρικούς από κατεστραμμένα σπίτια, συχνά αναγκαζόμενοι να τους μεταφέρουν μέσα από ορεινό έδαφος με σχοινιά και φορεία.

Οι κινεζικές αρχές χρησιμοποίησαν τουλάχιστον 10 δορυφόρους για να εντοπίσουν αγνοούμενους ανθρώπους σε διάφορες περιοχές ενώ περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλέστερα μέρη.

Ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτια, ιστορικούς χώρους, δρόμους, εγκαταστάσεις ύδρευσης και υδροηλεκτρικούς σταθμούς και επηρέασε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ενέργειας και τις τηλεπικοινωνίες.

Μια ιστορική τοποθεσία 104 ετών, όπου ζούσε και πραγματοποιούσε συναντήσεις ο Κινέζος ηγέτης Μάο Τσε Τουνγκ, υπέστη επίσης ζημιές λόγω του σεισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ίλιον: Η μητέρα επέστρεψε τα τέσσερα παιδιά της στη δομή

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Πέρασε ψήφισμα κατά της προέδρου του Κολούμπια για την καταστολή των κινητοποιήσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 19 Μαΐου λόγω του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα