ΑΘΗΝΑ
02:15
|
01.05.2024
Αυτοκτόνησε, σύμφωνα με πηγές, ο δεύτερος ύποπτος για τις επιθέσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε δέκα ανθρώπους την περασμένη Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με επιτυχία έληξε, χθες το απόγευμα τοπική ώρα, το ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι αρχές στον Καναδά, για τον ύποπτο του μακελειού της Κυριακής που άφησε 10 νεκρούς και άλλους 18 τραυματίες.

Ο 32χρονος Μάιλς Σάντερσον εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά από καταδίωξη σε αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Σασκάτσουαν κοντά στην πόλη Ρόστεμ, με τη βοήθεια των πληροφοριών που έδωσε γυναίκα στης οποίας το σπίτι εισέβαλε νωρίτερα το μεσημέρι και με της οποίας το αυτοκίνητο διέφυγε.

δυσφορία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου του δεν δημοσιοποιήθηκαν, αλλά ανώνυμες πηγές έκαναν νωρίτερα λόγο για αυτοτραυματισμό.

Ο ύποπτος ήταν γνωστός στις αρχές καθώς είχε αποφυλακιστεί υπό όρους τον περασμένο Φεβρουάριο όταν κρίθηκε ότι «δεν αποτελούσε πλέον απειλή». Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν εξέτιε ποινή τεσσάρων ετών για βίαια εγκλήματα. Τα έγγραφα αποφυλάκισης δείχνουν ότι είχε ένα ποινικό μητρώο δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων 59 ποινικών καταδίκων από τα 18 του για επιθέσεις, απειλές και ληστείες.

Η αστυνομία τον αναζητούσε από τον περασμένο Μάιο όταν παραβίασε τους όρους αποφυλάκισης και σταμάτησε να δίνει το τακτικό παρών στις αρχές.

Αδιευκρίνιστος παραμένει επίσης και ο τρόπος θανάτου του πρώτου υπόπτου, του αδελφού του Ντάμιεν Σάντερσον, που κατηγορείται ότι έπαιξε ρόλο στις επιθέσεις της Κυριακής. Τη Δευτέρα, η αστυνομία βρήκε το πτώμα του και τώρα ερευνά αν ο αδελφός του τον σκότωσε κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού.

Νωρίτερα την Τετάρτη, οι γονείς των αδελφών είχαν κάνει έκκληση να παραδοθεί ο γιος τους που επέζησε. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τον γιο μου, τους γιους μου», είπε η μητέρα τους σε συνέντευξη στο CBC News. «Δεν γνωρίζουμε ολόκληρη την ιστορία, αλλά θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσους πληγώθηκαν και επηρεάστηκαν από αυτή την τρομερή κατάσταση», πρόσθεσε.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει κανένα κίνητρο για τις επιθέσεις. Τα περισσότερα από τα θύματα, δέκα εκ των οποίων παραμένουν στο νοσοκομείο, τα τρία σε κρίσιμη κατάσταση, όπως και τα δύο αδέλφια ήταν από την ιθαγενική κοινότητα Τζέιμς Σμιθ Κρι Νέισον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα