ΑΘΗΝΑ
06:55
|
03.05.2024
Αξιωματούχος του ουκρανικού στρατού δήλωσε πως η Ουκρανία ανακατέλαβε περισσότερα από 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα της επικράτειάς της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία ανακατέλαβε περισσότερα από 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα της επικράτειάς της στα ανατολικά και νότια της χώρας κατά τη διάρκεια αστραπιαίας αντεπίθεσης, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ουκρανικού στρατού, προσφέροντας την πρώτη επίσημη αξιολόγηση της επιχείρησης.

Μερικά από τα μεγαλύτερα εδαφικά κέρδη φέρεται να σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής ουκρανικής αντεπίθεσης στην περιοχή Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας. Ο ταξίαρχος του ουκρανικού στρατού Ολέξι Γκρομόβ δήλωσε σε ενημέρωση Τύπου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει έως και 50 χιλιόμετρα πίσω από τις ρωσικές γραμμές και ανακατέλαβαν περισσότερα από 20 χωριά στην περιοχή.

«Το εχθρικό πεζικό και οι μηχανοκίνητες μονάδες πυροβολικού που δεν προστατεύονται από συστήματα αεράμυνας γίνονται εύκολη λεία για τα Bayraktar μας, η ποσότητα των οποίων αυξάνεται συνεχώς, χάρη στους εθελοντές μας», πρόσθεσε ο Γκρομόβ αναφερόμενος στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προμηθεύεται η Ουκρανία από την Τουρκία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα