ΑΘΗΝΑ
22:04
|
19.05.2024
Μέλη της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου ταξίδεψαν για να είναι μαζί με την 96χρονη στη Σκωτία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε σήμερα ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση καθώς οι γιατροί «ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας», ενώ μέλη της οικογένειάς της ταξίδεψαν για να είναι με την 96χρονη στη Σκωτία.

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας και της συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση», ανέφερε το παλάτι.

Η ανακοίνωση έρχεται μια μέρα αφότου η βασίλισσα ακύρωσε μια συνεδρίαση του Ιδιωτικού Συμβουλίου της. Την Τρίτη, η Ελισάβετ προήδρευσε της τελετουργικής παράδοσης της εξουσίας στη νέα πρωθυπουργό Λιζ Τρας στη θερινή κατοικία της στη Σκωτία στο κάστρο Μπαλμόραλ.

Σύμφωνα με το παλάτι, η βασίλισσα είναι «άνετη» και παραμένει στο Μπαλμόραλ. Ο γιος της, πρίγκιπας Κάρολος, και ο εγγονός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ταξίδεψαν για να είναι μαζί της, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Ελισάβετ συμπλήρωσε επτά δεκαετίες στο θρόνο φέτος. Τους τελευταίους μήνες παραδίδει όλο και περισσότερο καθήκοντα στον διάδοχό της, πρίγκιπα Κάρολο, και σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα