ΑΘΗΝΑ
15:41
|
26.04.2024
Ο βρετανικός Τύπος αποχαιρετά τη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου & Κοινοπολιτείας, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών μετά από παραμονή 70 ετών στον θρόνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος πενθεί για τον θάνατο της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου & Κοινοπολιτείας, Ελισάβετ Β΄. Όλες οι εφημερίδες φιλοξενούν στα πρωτοσέλιδά τους φωτογραφία της εκλιπούσης μονάρχη σε διάφορες ηλικίες. Στα περισσότερα, το φόντο είναι μαύρο.

Η Guardian επέλεξε φωτογραφία της βασίλισσας καθώς κρατά τη βασιλική σφαίρα και το σκήπτρο της. Παρόμοια φωτογραφία επέλεξε η Independent.

Η Daily Telegraph διάλεξε για τίτλο το απόφθεγμα της βασίλισσας Ελισάβετ «η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη».

Η εφημερίδα Financial Times συνόψισε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, πέθανε προκαλώντας πένθος στον λαό της.

Αντανακλώντας όμως μια ζωή καθήκοντος στην οποία ένωσε τη χώρα μέσα από 70 χρόνια βαρυσήμαντων αλλαγών».

Η εφημερίδα The Times επέλεξε τον τίτλο «Μια ζωή στο καθήκον», ενώ η Daily Mirror ευχαριστεί την βασίλισσα για όσα προσέφερε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Daily Star διάλεξε τον τίτλο «Κάνατε το χρέος σας, κυρία», η Daily Mail «Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες». Για τη Daily Express, «Η αγαπημένη μας βασίλισσα είναι νεκρή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα