ΑΘΗΝΑ
08:36
|
03.05.2024
Ο επικεφαλής του υπό ρωσικό έλεγχο Χαρκόβου δήλωσε ότι οι άμαχοι απομακρύνονται από το Ίζιουμ και το Κουπιάνσκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι άμαχοι απομακρύνονται από το Ίζιουμ και το Κουπιάνσκ της περιοχής Χάρκοβο στην Ουκρανία, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει αρκετούς οικισμούς, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης του υπό ρωσικό έλεγχο Χαρκόβου, Βιτάλι Γκάντσεβ.

«Ο εχθρός καθυστερείται όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά αρκετοί οικισμοί έχουν ήδη τεθεί υπό τον έλεγχο ουκρανικών ένοπλων σχηματισμών», ανέφερε ο Γκάντσεφ, ο οποίος δήλωσε ότι η εκκένωση του άμαχου πληθυσμού αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση του Χαρκόβου καθώς και ότι έχει ζητήσει βοήθεια από τη ρωσική περιφέρεια του Μπελγκορόντ, για την περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα με τη στέγαση των ανθρώπων που απομακρύνονται.

Ο Μαξίμ Γκούμπιν, επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της υπό ρωσικό έλεγχο περιφέρειας Κουπιάνσκ στην Ουκρανία, δήλωσε στο κανάλι Rossiya-24 ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πυραυλικά συστήματα HIMARS για να χτυπήσουν τις μη στρατιωτικές υποδομές και τους πολίτες στην περιοχή.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις της στις επιμελητειακές υποδομές και τους διαδρόμους ανεφοδιασμού της Ρωσίας. «Προωθούμε τον στρατό μας σε όλες τις κατευθύνσεις, δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη. Χρησιμοποιούμε την τακτική των χιλίων πληγμάτων. Το Χάρκοβο, η Χερσώνα, η Μελιτόπολη, καθώς επίσης το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, είναι προτεραιότητες», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα