ΑΘΗΝΑ
03:27
|
20.04.2024
Ο Αυστριακός Φόλκερ Τουρκ, διαδέχεται την Χιλιανή Μισέλ Μπατσελέτ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αυστριακός Φόλκερ Τουρκ, στενός συνεργάτης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, διορίστηκε χθες, Πέμπτη, Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, διαδεχόμενος τη Χιλιανή Μισέλ Μπατσελέτ.

Ο Γκουτέρες είχε προτείνει τον Τουρκ, μέχρι πρότινος αναπληρωτή γενικό γραμματέα αρμόδιο για την πολιτική, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να διαδεχθεί τη Μπατσελέτ, η θητεία της οποίας έληξε στις 31 Αυγούστου.

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να προωθήσω τις δεσμεύσεις της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για όλους, παντού», ανέφερε ο νέος Ύπατος Αρμοστής σε tweet του, σήμερα Παρασκευή.

Ο Τουρκ έχει υπηρετήσει στο παρελθόν στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Μαλαισία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Κουβέιτ .

Η πιο άμεση πρόκληση που θα αντιμετωπίσει ο νέος Ύπατος Αρμοστής θα είναι η συνέχεια που θα πρέπει να δώσει σε μια έκθεση για την επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας, την οποία δημοσιοποίησε η προκάτοχός του μερικά λεπτά πριν από την αποχώρησή της και η οποία κάνει λόγο για «πιθανά εγκλήματα» εις βάρος των Ουιγούρων.

«Η Κίνα ελπίζει ότι ο κ. Τουρκ θα ηγηθεί με αυστηρή τήρηση των αρχών της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας και της μη πολιτικοποίησης», δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Κίνας στον ΟΗΕ, Ντάι Μπινγκ, στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα