ΑΘΗΝΑ
14:22
|
28.05.2024
To 75μελές πλήρωμα δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα πλοίο του ρουμανικού Ναυτικού χτύπησε σήμερα μια θαλάσσια νάρκη που επιχειρούσε να αφοπλίσει σε κακές καιρικές συνθήκες, αλλά το 75μελές πλήρωμα δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

Το υπουργείο δήλωσε ότι το πλοίο ειδοποιήθηκε για μια νάρκη που παρασύρθηκε περίπου 25 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά από το ρουμανικό λιμάνι της Κωνστάντζας στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά δεν μπόρεσε να την αφοπλίσει πριν χτυπηθεί από αυτήν λόγω ισχυρών ανέμων και κυμάτων.

«Δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες μετά την έκρηξη, οι 75 στρατιώτες στο πλοίο δεν κινδυνεύουν, η πλωτότητα του πλοίου δεν επηρεάστηκε και δεν υπάρχουν μεγάλες ζημιές στο πλοίο», ανέφερε το υπουργείο.

Η Μαύρη Θάλασσα είναι ζωτικής σημασίας για την αποστολή σιτηρών, πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου. Τα ύδατά της βρέχουν τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία και την Τουρκία, καθώς και την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Η Μαύρη Θάλασσα ναρκοθετήθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με ρουμανικές, βουλγαρικές και τουρκικές στρατιωτικές καταδυτικές ομάδες να αφοπλίζουν τις νάρκες που παρασύρονται στα ύδατά τους. Από την έναρξη του πολέμου, η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία έχουν καταστρέψει 28 νάρκες στα δυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η 8χρονη που χάθηκε σε σχολική εκδρομή

Χαρά χωρίς τύψεις

Γάζα: Ισραηλινά τανκς προελαύνουν στο κέντρο της Ράφα

Με λιμό απειλείται η Ζάμπια λόγω της καταστροφικής ξηρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα