ΑΘΗΝΑ
17:32
|
17.05.2024
Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ' θα απευθυνθεί στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα, μια ημέρα μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος θα απευθυνθεί στο έθνος του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή, μια ημέρα μετά το θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ, της μοναδικής βασίλισσας που γνώρισαν ποτέ οι περισσότεροι Βρετανοί.

Ο Κάρολος, ο οποίος ήταν στο πλευρό της βασίλισσας στο σπίτι της στη Σκωτία την Πέμπτη, πρόκειται να ταξιδέψει πίσω στο Λονδίνο με τη σύζυγό του Καμίλα, ώστε να συναντήσει την πρωθυπουργό Λιζ Τρας και να προβεί σε τηλεοπτικές δηλώσεις.

Ο 73χρονος Κάρολος έγινε αυτομάτως βασιλιάς όταν η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ απεβίωσε το απόγευμα στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας. Παράλληλα, η σύζυγος του Καρόλου – μέχρι τώρα γνωστής ως δούκισσα Καμίλα της Κορνουάλης – θα μοιράζεται την κοινωνική θέση του ως «βασιλική σύζυγος».

Ο θάνατος της βασίλισσας, της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας και μιας κορυφαίας παρουσίας στην παγκόσμια σκηνή εδώ και επτά δεκαετίες, έχει επιφέρει πένθος σε όλο τον κόσμο.

Πινακίδες σε όλη την πόλη αναγράφουν συλλυπητήρια μηνύματα και οι εφημερίδες έκαναν πρωτοσέλιδα και φωτογραφικά αφιερώματα στη βασίλισσα.

Την Πέμπτη, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο παλάτι της στο Λονδίνο, όπου η είδηση αντιμετωπίστηκε με έκπληξη σιωπής καθώς η σημαία ανέμιζε μεσίστια.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, δήλωσε ότι ο θάνατος της είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για τον ίδιο και την οικογένειά του.

«Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της βασίλισσας, είναι μια στιγμή υπέρτατης θλίψης για εμένα», τόνισε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β’. «Η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, την κοινοπολιτεία και για αμέτρητους ανθρώπους», είπε ο μεγαλύτερος γιος της Ελισάβετ Β’.

Συμπλήρωσε ότι ανακούφιση τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του προσφέρουν ο σεβασμός και η στοργή που απολάμβανε η μητέρα του καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει: Άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Απατεώνες έστησαν πλαστή ιστοσελίδα στο όνομα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Μπλόκο της Ε.Ε. σε άλλα τέσσερα ΜΜΕ για «φιλορωσική προπαγάνδα»

Ρωσία: Δεν επιδιώκουμε την κατάληψη του Χάρκοβου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα