ΑΘΗΝΑ
17:09
|
25.04.2024
Πολιτική ορθότητα ή ξερή λογοκρισία του Twitter και του μεγιστάνα της Amazon στην καθηγήτρια του Carnegie Mellon;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια καθηγήτρια πανεπιστημίου ευχήθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έναν «βασανιστικό» θάνατο – και κατακρίθηκε αμέσως από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

«Άκουσα ότι η αρχιμονάρχης μιας ληστρικής γενοκτονικής αυτοκρατορίας που βίαζε [τον κόσμο] τελικά πέθανε», έγραψε σε tweet την Πέμπτη η Ούτζου Άνια, αναπληρώτρια καθηγήτρια απόκτησης δεύτερης γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon. «Μακάρι ο πόνος της να είναι βασανιστικός».

Ο Τζεφ Μπέζος προσβλήθηκε με το tweet του καθηγητή Ούτζιου Άνια.

Στη συνέχεια, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου παρέθεσε το tweet της Άνια και έγραψε: «Αυτή είναι κάποια που υποτίθεται ότι εργάζεται για να κάνει τον κόσμο καλύτερο;» ανέφερε η New York Post.

«Δεν νομίζω», πρόσθεσε ο Μπέζος. «Ουάου».

Η στιχομυθία προέκυψε ενόσω η 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν υπό ιατρική επίβλεψη στο Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία και λιγότερο από μία ώρα πριν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώσουν επίσημα τον θάνατό της.

Σε συνέχεια της αρχικής της ανάρτησης σε άλλη δημοσίευση στο Twitter, η καθηγήτρια του Carnegie Mellon υπερασπίστηκε το tweet της με σαφείς όρους, ενώ δεν έλειψαν οι λεκτικοί διαπληκτισμοί και η ανταλλαγή πυρών με άλλους χρήστες του Twitter.

Η καθηγήτρια στη συνέχεια απάντησε στον Τζεφ Μπέζος σε μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε λίγα λεπτά μετά την επιβεβαίωση του θανάτου της Ελισάβετ, γράφοντας: «Είθε όλοι όσοι εσείς και η ανελέητη απληστία βλάψατε σε αυτόν τον κόσμο, να σας θυμούνται τόσο στοργικά όσο θυμάμαι εγώ τους αποίκους μου».

Το Twitter αργότερα απέρριψε το αρχικό tweet της καθηγήτριας Άνια για παραβίαση των κανόνων του, οι οποίοι απαγορεύουν την «επιθυμία ή την ελπίδα ότι κάποιος υποστεί σωματική βλάβη».

Τόσο η καθηγήτρια Ούτζιου Άνια και το εκπαιδευτικό ίδρυμα Carnegie Mellon δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Όταν ένας άλλος χρήστης ρώτησε γιατί θα ήθελε να πεθάνει η Ελισάβετ, η καθηγήτρια έγραψε: «Δεν εύχομαι να πεθάνει. Πεθαίνει ήδη. Της εύχομαι έναν οδυνηρό θάνατο σαν αυτόν που προκάλεσε σε εκατομμύρια ανθρώπους».

«Αν κάποιος περιμένει από μένα να εκφράσω οτιδήποτε άλλο εκτός από περιφρόνηση για τον μονάρχη που επέβλεπε μια κυβέρνηση που υποστήριξε τη γενοκτονία που σφαγιάστηκε και εκτόπισε τη μισή οικογένειά μου και τις συνέπειες της οποίας όσοι είναι ζωντανοί σήμερα προσπαθούν να ξεπεράσουν, μπορείτε να συνεχίσετε να εύχεστε σε ένα αστέρι. », πρόσθεσε η καθηγήτρια Άνια.

Σύμφωνα με μια συνέντευξη με την καθηγήτρια Άνια που δημοσίευσε ο Carnegie Mellon τον Ιανουάριο, η καθηγήτρια γλωσσολογίας γεννήθηκε στη Νιγηρία, βρετανική αποικία μέχρι το 1960. Μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν 10 ετών και φοίτησε στο Dartmouth College, στο Πανεπιστήμιο Brown και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

«Λόγω του συστημικού αποκλεισμού, η φωνή μου είναι μοναδική και θεμελιώδης στον τομέα», είπε η καθηγήτρια στη συνέντευξη της στο Carnegie Mellon. «Είμαι η κύρια μελετητής που εξετάζει τη φυλή και τις εμπειρίες των μαύρων ανθρώπων στην εκμάθηση γλωσσών και ένας από τους λίγους που εξετάζουν τη γλωσσική εκπαίδευση από την άποψη της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο Τζεφ Μπέζος επέκρινε τα tweets της καθηγήτριας του Carnegie Mellon.

Ο Μπέζος δεν απάντησε αμέσως στην ανάρτηση της καθηγήτριας Άνια, αντ’ αυτού δημοσίευσε ένα ξεχωριστό tweet για να μνημονεύσει τη βασίλισσα, γράφοντας: «Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν που να προσωποποιεί καλύτερα το καθήκον. Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλους τους Βρετανούς που θρηνούν τον θάνατό της σήμερα».

Η υπεράσπιση της βασίλισσας από τον Μπέζος ακολούθησε μια επίσκεψη που πραγματοποίησε τον Ιούλιο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου η Sun ανέφερε ότι αυτός και η οικογένειά του θαύμαζαν τη συλλογή κοσμημάτων και έργων τέχνης της βασιλικής οικογένειας.

«Η επίσκεψη του Μπέζος αποκαλείται ήδη περιπαιχτικά ως «ταξίδι για ψώνια» από το προσωπικό του Παλατιού», είπε στην εφημερίδα πηγή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. «Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αίθουσα του θρόνου και την αίθουσα χορού».

Ο Μπέζος δεν συναντήθηκε με μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά προτίμησε να δειπνήσει με τον Τομ Κρουζ σε ένα εστιατόριο στη γειτονιά Μέιφερ του Λονδίνου μετά την επίσκεψή του, σύμφωνα με τη Sun.

Ο ιδιοκτήτης της Washington Post έχει γίνει πιο δραστήριος στο Twitter τους τελευταίους μήνες, χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο για να χτυπήσει την κυβέρνηση Μπάιντεν και τον Έλον Μασκ, καθώς και να αναπολήσει την πρώτη του δουλειά στα McDonalds.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα