ΑΘΗΝΑ
09:51
|
19.04.2024
Ο ύποπτος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μπέρμινχαμ. Ήταν μια βομβιστική επίθεση με κανένα θύμα αλλά με περίπου 250 τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σύλληψη υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση του IRA (Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός) το 1996 στο Μάντσεστερ, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η βρετανική αστυνομία. «Ο ύποπτος κρατείται στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ από το βράδυ της Πέμπτης ως ύποπτος για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας του Ευρύτερου Μάντσεστερ.

Ήταν 15 Ιουνίου του 1996 όταν συνέβη η βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Μάντσεστερ ανήμερα της αναμέτρησης Αγγλίας-Σκωτίας για το Euro του ‘96 στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για τον λόγο αυτό σε μία από τις πιο κεντρικές εμπορικές οδούς του Μάντσεστερ.

Η έκρηξη της βόμβας χαρακτηρίστηκε ως η πιο ισχυρή στην ενδοχώρα της Βρετανίας από την εποχή του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν υπήρξαν θύματα καθώς προηγήθηκε τηλεφώνημα και αστυνομία πρόλαβε να εκκενώσει μεγάλο μέρος της περιοχής. Ωστόσο, τουλάχιστον 250 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Η βόμβα τελικά εξερράγη μέσα σε ένα φορτηγό αμέσως μετά την κλήση.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε κατηγορηθεί για την επίθεση της 15ης Ιουνίου του 1996. Αυτή η βομβιστική επίθεση στάθηκε αφορμή για ριζική ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Μάντσεστερ.

«Οι αρχές έχουν ξανανοίξει την υπόθεση εδώ και αρκετά χρόνια», διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας δηλώνοντας ότι το αστυνομικό σώμα είναι αποφασισμένο να οδηγήσει  τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από την επίθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα