ΑΘΗΝΑ
05:55
|
26.04.2024
Ο Ποντίφικας εστίασε στον κίνδυνο ενός πυρηνικού ολέθρου, στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και στις οικονομικές-κοινωνικές επιπτώσεις των συγκρούσεων, κυρίως στην Ευρώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πριν από λίγες ημέρες, είχα πει ότι ζούμε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο σε διαφορετικές φάσεις. Τώρα μπορώ να πω ότι πρόκειται για έναν ολικό, τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», τόνισε προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, πάπας Φραγκίσκος Α΄, με ιδιαίτερη αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και σε άλλες συγκρούσεις, σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

«Εντατικοποιούνται αναχρονιστικές συγκρούσεις, επανέρχονται ακραίοι, κλειστοί, επιθετικοί εθνικισμοί, με νέους πολέμους που πλήττουν ηλικιωμένους, παιδιά και αρρώστους και οι οποίοι προκαλούν παντού καταστροφές», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος σε ένα κοινό αντιπροσώπων του ποντιφικού συμβουλίου. «Μετά από τους δυο Παγκόσμιους Πολέμους νομίζαμε ότι ο κόσμος είχε μάθει να πορεύεται, σταδιακά, προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του διεθνούς δικαίου, πολλαπλών μορφών συνεργασίας. Η Ιστορία, όμως, παρουσιάζει, δυστυχώς, σημάδια οπισθοδρόμησης», σημείωσε.

Στη συνέχεια ο Πάπας αναφέρθηκε στη «θύελλα» της πανδημίας, η οποία είπε επέβαλε πολλούς περιορισμούς στην καθημερινότητα, στα καθήκοντα και στις δραστηριότητας του κλήρου. «Σήμερα όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα πέρασαν και με τη βοήθεια του Θεού θα βρισκόμαστε ξανά από κοντά». Αλλά διευκρίνισε, «δυστυχώς η Ευρώπη και όλος ο κόσμος συνταράσσονται  από ένα πόλεμο ιδιαίτερης βαρύτητας και σοβαρότητας από την άποψη των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου, του κινδύνου μιας πυρηνικής κλιμάκωσης και των οικονομικών-κοινωνικών συνεπειών του».

Παρόμοια δημόσια τοποθέτηση είχε κάνει ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στις 31 Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα