ΑΘΗΝΑ
13:47
|
19.05.2024
Τουλάχιστον 20 επιβάτες κάηκαν μέχρι θανάτου όταν ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με άλλο όχημα και έπιασε φωτιά στη νοτιοδυτική Νιγηρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 20 επιβάτες κάηκαν μέχρι θανάτου όταν ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με άλλο όχημα και έπιασε φωτιά στη νοτιοδυτική Νιγηρία, δήλωσε η αστυνομία και ένας αξιωματούχος, αναφέρει η Guardian.

Το ατύχημα στο Λανλέιτ στην περιοχή Ιμπαράπα της πολιτείας Όγιο την Παρασκευή, είναι το τελευταίο τροχαίο δυστύχημα στο αχανές έθνος της δυτικής Αφρικής με 210 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Ήταν ένα θανατηφόρο ατύχημα. Καταμετρήσαμε περισσότερα από 20 ανθρώπινα σώματα που κάηκαν ολοσχερώς», δήλωσε ο Γκμπένγκα Ομπαλόγουο, πρόεδρος της περιφέρειας Ιμπαράπα.

«Είχαν μια μετωπική σύγκρουση και τα δύο οχήματα… που μετέφεραν επιβάτες, πήραν φωτιά και κάηκαν ανεπανόρθωτα», είπε.

Είπε ότι δύο άτομα «με σοβαρά εγκαύματα» επέζησαν από τη συντριβή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην πολιτεία επιβεβαίωσε τη συντριβή, λέγοντας ότι «20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο Ομπαλόγουο έριξε την ευθύνη για το ατύχημα στην υπερβολική ταχύτητα και την αλόγιστη οδήγηση.

Τα ατυχήματα είναι συνηθισμένα στους κακοσυντηρημένους δρόμους της Νιγηρίας, κυρίως λόγω της υπερβολικής ταχύτητας και της παραβίασης των κανόνων κυκλοφορίας.

Τον Ιούλιο, 30 άνθρωποι κάηκαν θανάσιμα όταν τρία οχήματα συγκρούστηκαν σε αυτοκινητόδρομο στην πολιτεία Καντούνα της βορειοδυτικής Νιγηρίας.

Πέρυσι, η Νιγηρία κατέγραψε 10.637 τροχαία ατυχήματα, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 5.101 και τραυμάτισαν περισσότερους από 30.000 ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία της επιτροπής οδικής ασφάλειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα