ΑΘΗΝΑ
23:10
|
02.05.2024
Είναι η τέταρτη εγγύηση προφυλάκισης που παίρνει ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν αναφορικά με την υπόθεση τρομοκρατίας που κατηγορείται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πακιστανικό δικαστήριο παρέτεινε τη Δευτέρα την εγγύηση προ σύλληψης του πρώην πρωθυπουργού Ίμραν Καν για οκτώ ακόμη ημέρες. Ο πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρομοκρατία που αφορούν μια ομιλία του στην οποία φέρεται να απείλησε αστυνομικούς και δικαστικούς αξιωματούχους, δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο Χαν, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, τέθηκε υπό κράτηση για την υπόθεση από την αστυνομία τον Αύγουστο. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που εξασφαλίζει εγγύηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Η εγγύηση της προφυλάκισής του παρατείνεται μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου με τις ίδιες νομικές εγγυήσεις», δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του Χαν, Μπαμπάρ Αγουάν.

Ο Χαν αρνήθηκε ότι απείλησε τους αξιωματούχους, λέγοντας ότι τα λόγια του βγήκαν εκτός πλαισίου.

«Αυτό ισοδυναμεί με κοροϊδία του αντιτρομοκρατικού νόμου, κοροϊδία για τη χώρας μας», είπε σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο τη Δευτέρα, αφού εξασφάλισε την εγγύηση του.

Η υπόθεση της τρομοκρατίας είναι μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Χαν, ο οποίος ανατράπηκε από την πρωθυπουργία με κοινοβουλευτική ψηφοφορία τον Απρίλιο.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι θα κατηγορήσει τον Χαν για περιφρόνηση της δικαστικής υπόθεσης τις επόμενες ημέρες σε μια υπόθεση που αποτελεί απειλή για το μέλλον του, καθώς θα μπορούσε να τον οδηγήσει να αποκλειστεί από την πολιτική για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Ο Χαν, ο οποίος εξακολουθεί να απολαμβάνει ευρείας υποστήριξης, διοργανώνει πολιτικές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα για να πιέσει την κυβέρνηση να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές. Επισήμως, οι γενικές εκλογές δεν μπορούν να γίνουν μέχρι τον Νοέμβριο του επόμενου έτους.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν υποστηρίζει ότι οι κάλπες θα ανοίξουν στην ώρα τους και απέρριψε την έκκληση του Καν για πρόωρες εκλογές.

Σε μια από αυτές τις συγκεντρώσεις ο Χαν προέβη σε καταγγελίες εναντίον αστυνομικών και δικαστικών αξιωματούχων. Έχει επίσης βάλει στο στόχαστρο τους κορυφαίους στρατιωτικούς της χώρας, οι οποίοι εξέδωσαν μια σπάνια άμεση δημόσια επίπληξη στον Χαν αναφορικά με τις δηλώσεις του νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα