ΑΘΗΝΑ
10:00
|
19.05.2024
Το Ισραήλ είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που διαθέτει προηγμένη τεχνολογία κατά των αεροσκαφών UAV.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τεχνολογικά συστήματα καταπολέμησης των τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (anti-drone technology) παρέχει στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας ισραηλινή πολεμική εταιρία αναφέρει ρεπορτάζ της ισραηλινής ιστοσελίδας Zman Yisrael.

Οι πληροφορίες του ισραηλινού ΜΜΕ εμφανίζουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιαίρ Λαπίντ να κάνει τα «στραβά μάτια» στην πώληση αυτής της προηγμένης στρατιωτικής τεχνολογίας και επικαλείται «πηγή» στην εταιρία αυτή που υποστηρίζει πως ο σχετικός εξοπλισμός πουλιέται στην Πολωνία για να παρακάμψει την άρνηση των επίσημων αρχών να πουλήσουν προηγμένα όπλα στην Ουκρανία.

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει αναφέρει στο ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ότι πώλησε την τεχνολογία κατά των drone προφασιζόμενη πως δεν ήταν ενήμερη πως η Πολωνία λειτουργούσε ως «μεσάζοντας» για την μεταφορά τής στο Κίεβο που χρησιμοποιεί και ισραηλινά στρατιωτικά συστήματα ενάντια στον στρατό της Ρωσίας έχοντας ήδη εδώ και μήνες προκαλέσει «φουρτούνα» στις ρωσο-ισραηλινές σχέσεις.

Το ρεπορτάζ του www.zman.co.il αναφέρουν πως η ισραηλινή κυβέρνηση είναι γνώστης αυτών των εξελίξεων αλλά εμφανίζεται απρόθυμη να σταματήσει αυτή τη συμφωνία.

Το Ισραήλ εφαρμόζει συστήματα κατά τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, με τον Λίβανο και την Συρία και θεωρείται μία από τις λίγες χώρες που έχει προηγμένη τεχνολογία σε αυτόν τον τομέα με εταιρίες όπως Israel Aerospace Industries, Elbit, MCTECH, Spear και ο Όμιλος Avnon.

Τέτοια συστήματα είχε παραχωρήσει το Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν στη διάρκεια της σύγκρουσης με την Αρμενία ενώ έχει πουλήσει τέτοια τεχνολογία στις ΗΠΑ, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, σε Αφρική και Ανατολική Ευρώπη.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ επισήμως αντιτίθεται στην πώληση προηγμένων αμυντικών συστημάτων στο Κίεβο για να μην βλάψει τις «ευαίσθητες σχέσεις» με την Ρωσία, ενώ πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ αναφέρουν πως το Ισραήλ είχε αντισταθεί σε σχέδιο των ΗΠΑ να παράσχει το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος» που αναπτύχθηκε με αμερικανική χρηματοδότηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα