ΑΘΗΝΑ
17:53
|
02.05.2024
Οι σιδηροδρομικοί σταμάτησαν τις απεργίες πετυχαίνοντας νέες συλλογικές συμβάσεις με συνολική αύξηση στους μισθούς 9,25%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις πάνω από 8% για τον επόμενο ενάμιση χρόνο κατέληξαν με τους εργοδότες εκπρόσωποι σωματείων σιδηροδρομικών υπαλλήλων στην Ολλανδία.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Κυριακή ακυρώνει τα σχέδια για την συνέχιση απεργιών που παρέλυαν κατά διαστήματα τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες εδώ και μερικές βδομάδες αλλά και μία νέα απεργία που είχε προγραμματιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου.

Εικόνα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι κρατικοί σιδηρόδρομοι NS Railways, οι οποίοι απασχολούν περίπου 38.600 υπαλλήλους,  αναφέρεται πως θα δοθούν αναδρομικές αυξήσεις από τον Ιούλιο ύψους 5% ή το λιγότερο 185 ευρώ το μήνα και άλλα 3,45% αύξηση από τον Ιανουάριο του 2023.

Το σωματείο FNV Spoor που χαρακτήρισε την συμφωνία «καλά νέα» για εργαζόμενους και επιβάτες τονίζοντας πως συνολικά οι αυξήσεις θα είναι της τάξης του 9,25%.

Τα συνδικάτα των Ολλανδών σιδηροδρομικών υπαλλήλων ανακοίνωσαν επίσης πως εξασφάλισαν ελάχιστο ωρομίσθιο 14 ευρώ την ώρα και δύο επιπρόσθετα μπόνους των 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενων.

Ο απεργιακός αγώνας των Ολλανδών σιδηροδρομικών είχε αίσια κατάληξη δεδομένου ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη χώρα κατά μέσο όρο το 2022 προβλέπουν αυξήσεις της τάξης του 3,2%.

Τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στην Ολλανδία έφθασε το 12%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Μαινόμενος Ερντογάν για την δυτική υποκρισία στο θέμα της Παλαιστίνης

Έξοδος Πάσχα: Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα