ΑΘΗΝΑ
13:14
|
19.04.2024
Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα ειδική συνεδρίαση προκειμένου να ενημερωθεί το σύνολο των ευρωβουλευτών για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα εις βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας με θέμα «Συστήματα παρακολούθησης και κατασκοπευτικά συστήματα Predator στην Ελλάδα», έπεται της συνεδρίασης, την περασμένη εβδομάδα, της αρμόδιας επιτροπής PEGA, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσαν αναλυτικά οι δημοσιογράφοι Θανάσης Κουκάκης και Σταύρος Μαλιχούδης.

Στην σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώτος πολιτικός που αποκαλύφθηκε ότι επιχειρήθηκε να παγιδευτεί με το Predator, ενώ έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι παρακολουθείτο από την ΕΥΠ για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι ευρωβουλευτές πρόκειται να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις πρόσφατες αποκαλύψεις των υποκλοπών από τις υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς και τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού, με στόχο πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλα δημόσια πρόσωπα στην Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα