ΑΘΗΝΑ
10:22
|
03.12.2022
Η αεροπορική επιδρομή έγινε μέρες αφότου η περιφερειακή κυβέρνηση του Τιγκράι δήλωσε ότι ήταν έτοιμη για κατάπαυση του πυρός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αεροπορική επιδρομή έπληξε την πρωτεύουσα της βόρειας περιοχής Τιγκράι της Αιθιοπίας την Τρίτη, δήλωσε υπεύθυνος ενός νοσοκομείου της περιοχής.

Η αεροπορική επιδρομή έγινε μέρες αφότου η περιφερειακή κυβέρνηση του Τιγκράι δήλωσε ότι ήταν έτοιμη για κατάπαυση του πυρός και ότι θα δεχόταν μια ειρηνευτική διαδικασία υπό την ηγεσία της Αφρικανικής Ένωσης στον πόλεμό της με την κεντρική κυβέρνηση που ξέσπασε τον Νοέμβριο του 2020.

Ο Κιμπρόμ Γκεμπρεσελασιέ ο διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομείου Ayder του Μεκέλε, δήλωσε ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί έναν τραυματία.

Αρκετοί στελέχη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι (TPLF) δήλωσαν ότι η αεροπορική επιδρομή έπληξε το πανεπιστημιακό campus του Πανεπιστημίου Μεκέλε, προκαλώντας τραυματισμούς και καταστροφές σε κτίρια του ιδρύματος.

«Αυτό συμβαίνει αφού η [κυβέρνηση] του Τιγκρέι δημιούργησε μια διαπραγματευτική ομάδα και εξέφρασε την ετοιμότητά της για ειρηνευτικές συνομιλίες», έγραψε εκπρόσωπος του TPLF στο Twitter.

Ο Γκετάτσιου Ρέντα, εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης το Τιγκράι, επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας ότι πράγματι το campus του πανεπιστημίου Μεκέλε χτυπήθηκε από τη βομβιστική επίθεση.

Ο Γκεμπρεσελασιέ δήλωσε ότι το άτομο που μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο είπε ότι η επίθεση έπληξε την επιχειρηματική πανεπιστημιούπολη και τον τηλεοπτικό σταθμό Dimitsi Woyane, τον οποίο διευθύνει η περιφερειακή κυβέρνηση του Τιγκράι.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Αιθιοπίας, συνταγματάρχης Γκέτνετ Αντάνε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λεγκεσε Τούλου δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Οι πολιτικές δυνάμεις του Τιγκράι κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό Αμπιί Αχμέτ ότι συγκεντρώνει την εξουσία σε βάρος των περιοχών της Αιθιοπίας, κάτι που ο Αμπιί Αχμέτ έχει αρνηθεί.

Ο Αμπιί Αχμέτ κατηγόρησε τις πολιτικές δυνάμεις του Τιγκράι- με επικεφαλής το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι (TPLF) που κυριαρχούσε στην εθνική πολιτική – ότι προσπάθησαν να ανακτήσουν την εξουσία, κάτι που αρνήθηκαν.

Η πόλη έχει χτυπηθεί πολλές φορές από τότε που ξεκίνησαν ξανά οι εχθροπραξίες τον Αύγουστο, μετά από μια εκεχειρία που συμφωνήθηκε τον Μάρτιο. Οι εχθροπραξίες ξέσπασαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2020 και έχουν επιφέρει χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια άλλους εκτοπισμένους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Twitter Files: Αποκαλύψεις για λογοκρισία άρθρων για τον Χάντερ Μπάιντεν

Οι δικηγόροι του Ασάνζ προσέφυγαν στο ΕΔΔΑ

Λαβύρινθος στις Άνδεις

Πάνω από 1 εκατομμύριο νεκροί από όπλα στις ΗΠΑ από το 1990

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα