ΑΘΗΝΑ
06:02
|
16.04.2024
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι από τις #26 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουμε από κοινού τα σύνορα μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας», μοιράστηκε ο Νικολάς Μαδούρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την Παρασκευή την κοινή επαναλειτουργία των συνόρων μεταξύ της χώρας του και της γειτονικής Κολομβίας στις 26 Σεπτεμβρίου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι από τις #26 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουμε από κοινού τα σύνορα μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας», μοιράστηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στο Twitter.

Οι πτήσεις από την πρωτεύουσα Καράκας και τη βόρεια πόλη της Βαλένθια προς την πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά θα ξαναρχίσουν επίσης, πρόσθεσε.

«Η ανταλλαγή και η συνεργασία μεταξύ των λαών μας ξεκινούν καλά», είπε ο Μαδούρο, ο οποίος δέχθηκε την Πέμπτη τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κολομβίας Ντάριο Ουμάνα Μεντόζα στην έδρα της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο επιβεβαίωσε επίσης την Παρασκευή το άνοιγμα των συνόρων, σημειώνοντας ότι «ως πρώτο βήμα, η αεροπορική σύνδεση και η μεταφορά φορτίου μεταξύ των χωρών μας θα ξαναρχίσουν».

Ο πρεσβευτής της Κολομβίας στο Καράκας, Αρμάντο Μπενεντέτι, δήλωσε ότι η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Βενεζουέλα συνεπάγεται «αναθεώρηση της υποδομής των γεφυρών και των δρόμων», προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο να «επανενεργοποιηθεί το εμπόριο» και οι ανταλλαγές σε άλλους τομείς.

«Ξεκινώντας από το μηδέν!», τόνισε ο Μπενεντέτι.

Τον Αύγουστο του 2015, η Βενεζουέλα έκλεισε τα χερσαία σύνορά της ως αποτέλεσμα πολιτικών εντάσεων με τον πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος (2010-2018). Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2019, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία ως απάντηση στην υποστήριξη του προέδρου Ιβάν Ντούκε στον πολιτικό της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Από τότε που ο Πέτρο ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Κολομβία, το Καράκας και η Μπογκοτά προχώρησαν σταδιακά στην εξομάλυνση των σχέσεων που είχαν διακοπεί το 2019 από τον προκάτοχό του Ιβάν Ντούκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα