ΑΘΗΝΑ
02:30
|
25.04.2024
Ιστορική για τα δεδομένα της χώρας χαρακτηρίζεται η τριήμερη απεργία που ξεκίνησε χθες Δευτέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 15.000 νοσηλευτές του ιδιωτικού τομέα στην πολιτεία της Μινεσότα των ΗΠΑ ξεκίνησαν χθες τριήμερη απεργία καθώς πιέζουν για υψηλότερους μισθούς και προσλήψεις, σε ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που έφτασε στα όριά του κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Με συνθήματα όπως «οι ασθενείς πάνω από τα κέρδη», τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού αποχώρησαν με πορείες από την εργασία τους, χθες το πρωί στην Μινεάπολη και στο Ντουλούθ, ξεκινώντας μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στον κλάδο στην ιστορία των ΗΠΑ, που αναμένεται να επηρεάσει 16 νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσηλευτών της Μινεσότα (MNA), τα προβλήματα της υποστελέχωσης και του υπερβολικού φόρτου δουλειάς που προϋπήρχαν, επιδεινώθηκαν τραγικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς ο κλάδος έχασε περίπου 37.000 εργαζόμενους από τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ.

Νοσηλευτές και διοίκηση διαπραγματεύονται εδώ και περισσότερους από πέντε μήνες με στόχο την εξεύρεση μιας συμφωνίας για να υπογραφούν νέες συμβάσεις εργασίας, με την MNA να κατηγορεί την εργοδοσία για ολιγωρία.

Η διοίκηση υποστηρίζει ότι η αύξηση περίπου 30% για την οποία πιέζουν οι νοσηλευτές είναι πολύ υψηλή και τα νοσοκομεία έχουν προσφέρει αύξηση μισθού 10-12%. Σε ανακοίνωσή τους, πολλά νοσοκομεία που επλήγησαν από την απεργία χαρακτήρισαν τα αιτήματα «μη ρεαλιστικά, παράλογα και μη οικονομικά προσιτά».

Η απεργία έχει τραβήξει την προσοχή Αμερικανών βουλευτών, όπως ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς , ο οποίος τη Δευτέρα αποκάλεσε τους νοσηλευτές «ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας» και ζήτησε καλύτερους μισθούς και δικαιότερο προγραμματισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα