ΑΘΗΝΑ
02:08
|
20.04.2024
Απολύθηκε μετά από 25 έτη δουλειάς, επειδή τάχθηκε υπέρ των 400 πρώην μαθητών και μαθητριών της που κατήγγειλαν κακοποιητικές συμπεριφορές στο σχολείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μια ακόμη απόλυση-σκάνδαλο για λόγους φρονηματισμού και φίμωσης της ελεύθερης άποψης ελέω Νόμου Κεραμέως» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία ανακοίνωσε στις 22 Αυγούστου την απόλυση της καταξιωμένης εκπαιδευτικού και συνθέτριας Τατιάνας Ζωγράφου μετά από 25 έτη απόλυτα επιτυχημένης διαδρομής στο νηπιαγωγείο του Αρσακείου Ψυχικού, επειδή, όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ στην ανακοίνωσή της «τόλμησε» να εκφράσει στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook την συμπαράστασή της στο αίτημα των αποφοίτων του σχολείου προκειμένου να ληφθεί, εκ μέρους της διοίκησης, κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να χυθεί άπλετο φως στο θέμα καταγγελιών για σεξουαλικά κακοποιητικές συμπεριφορές εκ μέρους εκπαιδευτικών εις βάρος ανήλικων παιδιών. Οι καταγγελίες προέκυψαν μέσα από την υπόθεση Λιγνάδη, λόγω του ότι ο καταδικασμένος πια πρωτοδίκως για δυο βιασμούς ανηλίκων ήταν επί σειρά ετών καθηγητής στον Θεατρικό Όμιλο των σχολείων τής ΦΕ.

«Και σε αυτή την περίπτωση απόλυσης (όπως και σε δεκάδες άλλες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης), το επιχείρημα περί επιβολής ελεύθερων απολύσεων για λόγους “αξιολόγησης του προσωπικού” αποδεικνύεται φαιδρό» αναφέρει η Ομοσπονδία καθώς όπως υποστηρίζει το προσφερόμενο έργο της συγκεκριμένης νηπιαγωγού και μουσικοπαιδαγωγού είναι αδιαμφισβήτητο.

Η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, όπως σημειώνει η ΟΙΛΕ, κάλεσε την εκπαιδευτικό, με την λήξη του σχολικού έτους «να αποδείξει και να τεκμηριώσει» μέρος όσων αναφέρονται σε αναρτήσεις της. «Εν συνεχεία, παρά τις σαφείς εξηγήσεις της συναδέλφου μας που τόνισε με κάθε τρόπο ότι η παρέμβασή της γίνεται γιατί έχει την πεποίθηση ότι δεν νοείται δάσκαλος ή δασκάλα που στέκει απέναντι από τους μαθητές και όχι πλάι τους, προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασής της».

«Είναι σαφές ότι η εκδίωξη της Τατιάνας Ζωγράφου από την εργασία της έχει εκδικητικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα επιβάλλεται ως απόπειρα φρονηματισμού/σωφρονισμού των υπολοίπων συναδέλφων της. Η απόλυση αυτή καταπατά στοιχειώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα που περιγράφονται σε εγχώριες και διεθνείς συνθήκες και είναι προϊόν της απόπειρας του σχολείου να ελέγξει τις απόψεις των εκπαιδευτικών που υπηρετεί σε αυτό. Ως εκ τούτου, ενέχει το χαρακτήρα της διάκρισης για λόγους φρονήματος-πεποιθήσεων και θα προστεθεί στις περιπτώσεις απολύσεων που θα κατατεθούν ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ.

Και προσθέτει ότι «τέτοιου τύπου απολύσεις είναι αποτέλεσμα της απορρύθμισης που επιβλήθηκε στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με το Νόμο Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση. Η θεσμοθέτηση απολύτως ελεύθερων, αναιτιολόγητων απολύσεων σε χώρους που παρέχεται δημόσιο αγαθό και που παράγονται εκπαιδευτικά αποτελέσματα (βαθμολογίες, τίτλοι σπουδών) ισότιμα προς το δημόσιο, είναι απολύτως προβληματική. Ακόμη πιο προβληματικός, όμως, είναι ο περιορισμός της παιδαγωγικής αυτονομίας και της ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης των εκπαιδευτικών που μετατρέπονται έτσι σε άβουλους, τρομοκρατημένους και αναλώσιμους υπαλλήλους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα