ΑΘΗΝΑ
20:49
|
26.04.2024
Η κατάρρευση του κτιρίου πιστεύεται ότι οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ήταν «παλιό και ετοιμόρροπο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου νωρίς σήμερα το απόγευμα στο Αμάν της Ιορδανίας, δίχως έκτοτε να έχουν σταματήσει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού και άλλων ενοίκων της πολυκατοικίας τα σωστικά συνεργεία.

Η κατάρρευση της πολυκατοικίας έγινε στην κεντρική συνοικία του Αμάν, Τζάμπαλ αλ Ουεϊμπντέχ.

Τα σωστικά συνεργεία που βρίσκονται εκεί συνεχίζουν τις έρευνές τους αφότου ανέσυραν και δεύτερο πτώμα από τα συντρίμμια.

Η κατάρρευση του κτιρίου πιστεύεται ότι οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ήταν «παλιό και ετοιμόρροπο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός τοπικής Αυτοδιοίκησης Ταουφίκ Κρισάν σε ιορδανικό τηλεοπτικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι οι αρχές «επιθεωρούν και την κατάσταση γειτονικών κτιρίων».

Συνοδεία υπουργών, ο Ιορδανός πρωθυπουργός Μπίσερ αλ Χασαουνέχ μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος στην Τζάμπαλ αλ Ουεϊμπντέχ, μια από τις παλαιότερες συνοικίες του Αμάν και γνωστή κυρίως για την πολιτιστική της ζωή.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Φαϊάλ Σμπουλ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον δήμαρχο του Αμάν τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα