ΑΘΗΝΑ
14:42
|
28.04.2024
Η δήμαρχος του Παρισιού ανακοίνωσε σχέδιο περικοπών με στόχο τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης της πόλης κατά 10%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, ανακοίνωσε σήμερα πως, αρχής γενομένης από την 23η Σεπτεμβρίου, το Δημαρχείο του Παρισιού, ο Πύργος Σεν-Ζακ, τα δημοτικά μουσεία και τα δημαρχεία των διαμερισμάτων της πρωτεύουσας δεν θα φωτίζονται πλέον τη νύχτα από τις 22:00, ενώ ο Πύργος του Άιφελ θα σβήνει με την αναχώρηση του τελευταίου επισκέπτη στις 23:45 εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Ο νυκτερινός φωτισμός θα συνεχιστεί στους δρόμους του Παρισιού για λόγους ασφαλείας. 

Η θερμοκρασία στα δημοτικά κτίρια θα χαμηλώσει κατά έναν βαθμό στην ημέρα, από τους 19 στους 18 βαθμούς Κελσίου, εκτός των γηροκομείων και των βρεφονηπιακών σταθμών και στους 12 βαθμούς Κελσίου το βράδυ και τα σαββατοκύριακα, πρόσθεσε η Αν Ινταλγκό.

Ο δήμος του Παρισιού θα μεταθέσει επίσης την έναρξη λειτουργίας της θέρμανσης «πλησιάζοντας περισσότερο προς τον χειμώνα» και σε καθημερινή βάση η θέρμανση θα ξεκινά  30 λεπτά αργότερα. Η θερμοκρασία των κολυμβητηρίων θα μειωθεί κατά έναν βαθμό Κελσίου, τόσο εντός του νερού όσο στους υπόλοιπους χώρους, από τους 26 και 27 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα. 

Στόχος του σχεδίου περικοπών είναι η μείωση κατά ακόμη 10% της ενεργειακής κατανάλωσης της πόλης, που αντιστοιχεί στην ενεργειακή κατανάλωση 226 σχολείων, διευκρίνισε η δήμαρχος του Παρισιού, δηλώνοντας ότι θα ζητήσει από το γαλλικό κράτος και από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες να λάβουν μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση για τα εθνικά και τα ιδιωτικά μνημεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα