ΑΘΗΝΑ
10:24
|
26.04.2024
Η Ν. Κορέα θα ενισχύσει έντονα τις δυνατότητες προληπτικών επιθέσεων, πυραυλικής άμυνας, και μεγάλης κλίμακας αντιποίνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νότια Κορέα προειδοποίησε σήμερα τη Βόρεια Κορέα ότι η χρήση των πυρηνικών της όπλων θα την έθετε στο «μονοπάτι της αυτοκαταστροφής», λίγες ημέρες αφότου η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, κατοχυρώνοντας νομικά το δικαίωμα διεξαγωγής προληπτικών πυρηνικών επιθέσεων.

«Προειδοποιούμε ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας θα αντιμετωπίσει τη συντριπτική απάντηση της στρατιωτικής συμμαχίας Νότιας Κορέας-ΗΠΑ και θα ακολουθήσει τον μονοπάτι της αυτοκαταστροφής, εάν επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μουν Χονγκ Σικ, υπηρεσιακός εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η νομοθεσία θα εμβαθύνει μόνο την απομόνωση της Βόρειας Κορέας και θα ωθήσει τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον να «ενισχύσουν περαιτέρω τις ικανότητες αποτροπής και αντίδρασής τους».

Για να πείσει τη Βόρεια Κορέα να μην χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η Νότια Κορέα θα ενισχύσει έντονα τις δυνατότητές προληπτικών επιθέσεων, πυραυλικής άμυνας, και μεγάλης κλίμακας αντιποίνων, ενώ επιδιώκει μεγαλύτερη δέσμευση ασφαλείας των ΗΠΑ για να υπερασπιστεί τη Νότια Κορέα με όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Για νέα τοπία έντασης προειδοποίησε τον Μπλίνκεν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα