ΑΘΗΝΑ
17:50
|
18.04.2024
Οι έγκυες γυναίκες υποχρεώνονται να ακούσουν το καρδιοχτύπι του εμβρύου πριν την παροχή οποιασδήποτε διαδικασίας άμβλωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας εξέδωσε διάταγμα που θα απαιτεί από τους γιατρούς να παρουσιάζουν στις γυναίκες που ζητούν άμβλωση τα ζωτικά σημεία του εμβρύου. Ο κανονισμός τίθεται σε ισχύ την 15η Σεπτεμβρίου.

Το διάταγμα αναφέρει ότι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να παρέχουν «μια σαφώς αναγνωρίσιμη ένδειξη εμβρυϊκών ζωτικών σημείων» πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε διαδικασία άμβλωσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι «σχεδόν τα δύο τρίτα των Ούγγρων συνδέουν την αρχή της ζωής ενός παιδιού με τον πρώτο καρδιακό παλμό» και ότι ο σύγχρονος εξοπλισμός μπορεί να ανιχνεύσει καρδιακούς παλμούς νωρίς στην εγκυμοσύνη, γεγονός που μπορεί να παρέχει «πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες για τις έγκυες γυναίκες».

Η εθνικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, παρουσιάζεται ως υπέρμαχος των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών και έχει προσφέρει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις και επιδοτήσεις για πολύτεκνες οικογένειες σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το μειούμενο ποσοστό γονιμότητας της χώρας. Το 2011, η κυβέρνηση κατοχύρωσε επίσης στο σύνταγμα της Ουγγαρίας ότι «η ζωή ενός εμβρύου θα προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψης».

Σε ανάρτησή της στο Facebook σήμερα, η Ντόρα Ντούρο, βουλευτής του ριζοσπαστικού δεξιού κόμματος «Η Πατρίδα Μας», διεκδίκήσε τα εύσημα για το νέο μέτρο, γράφοντας ότι η κυβέρνηση είχε υιοθετήσει την πρόταση του κόμματός της να απαιτεί από τις έγκυες γυναίκες να ακούν εμβρυϊκό καρδιακό παλμό πριν τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους. «Από το 1956 δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση υπεράσπισης της ζωής στη νομοθεσία της Ουγγαρίας», έγραψε η Ντούρο. «Αυτό το βρήμα έγινε για πρώτη φορά από τη ρύθμιση της άμβλωσης το 1956, σπάζοντας ένα ταμπού δεκαετιών».

Esély az életre: ezentúl meghallgatják a magzat szívhangját az anyák!Hosszú évek küzdelme után végre megvalósult: a Mi…

Posted by Dúró Dóra on Monday, September 12, 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν μαθήτριες δημοτικού

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσσοβο

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Αδικαιολόγητη η αντίδραση της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα»

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα