ΑΘΗΝΑ
20:00
|
01.12.2022
Το Κρεμλίνο καταδίκασε τη μη έκδοση θεωρήσεων στην πλήρη αντιπροσωπεία της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας έλαβαν σήμερα τις απαραίτητες βίζες ώστε να παραστούν στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

«Σήμερα, δόθηκαν βίζες στον Λαβρόφ και σε αρκετούς από αυτούς που θα τον συνοδεύσουν», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Οι συνεδρίες υψηλού επιπέδου του φόρουμ ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

Η Ρωσία επικρίνει εδώ και εβδομάδες τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή δεν είχαν χορηγήσει βίζες στα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας ώστε να παραστούν στην 77η σύνοδο της συνέλευσης.

Το Κρεμλίνο δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους» με το να μην εκδίδουν βίζες στην πλήρη αντιπροσωπεία της Ρωσίας και ανακοίνωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να λογοδοτήσει τόσο ο ΟΗΕ όσο και οι ΗΠΑ για την κατάσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αγώνες οδήγησαν στο θαύμα: Η ιστορία του HIV/AIDS

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής

Αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ταϊβάν

Ε.Ε.: Κοντά στο να αποφασίσει πλαφόν στα 60 δολάρια το βαρέλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα