ΑΘΗΝΑ
13:42
|
03.06.2023
Μία πιθανή τρίτη αναβολή θα δημιουργήσει επιπλοκές και καθυστερήσεις στους αρχικούς προγραμματισμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από δύο αναβολές στις 29 Αυγούστου και στις 3 Σεπτεμβρίου, η αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) έχει ορίσει για τις 27 Σεπτεμβρίου την εκτόξευση του διαστημοπλοίου. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να δοθεί νέα αναβολή, με νέα ημερομηνία μέσα στον Οκτώβριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κύρος της NASA και το κόστος της επιχείρησης αλλά και το χρονοδιάγραμμα της αποστολής που ενδέχεται να προκαλέσει επιπτώσεις τύπου ντόμινο και στις υπόλοιπες αποστολές που προγραμματίζονται στη Σελήνη.

Αμερικανικά δίκτυα αναφέρουν πως η τελική ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τις εργασίες ομάδες μηχανικών που θα πραγματοποιήσουν δοκιμή για να τροφοδοτήσουν τον πύραυλο Space Launch System και θα λάβουν μια απαλλαγή για να αποφύγουν τον επανέλεγχο των μπαταριών σε ένα σύστημα πτήσης έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιείται για την καταστροφή του πύραυλου εάν απομακρυνθεί από την καθορισμένη εμβέλεια.

Σε περίπτωση αποτυχίας των τεστ, ο πύραυλος θα πρέπει να μεταφερθεί πίσω στο κτίριο συναρμολόγησης του, κάτι που σημαίνει ότι το χρονοδιάγραμμα θα μεταφερθεί αρκετές εβδομάδες πίσω.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συλλυπητήρια ηγετών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία

Ένταση στα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου

Η τραγωδία της Οντίσα: Εγώ επέζησα αλλά γύρω είμαι είδα μόνο θάνατο

161 κιλά κοκαΐνης σε νόμιμο φορτίο με μπανάνες στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα