ΑΘΗΝΑ
14:58
|
02.05.2024
O επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης δήλωσε ότι ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του τουριστικού φιλέτου θα ξεκινήσει έως το τέλος του έτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από επίσκεψη του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη στον χώρο του ερειπωμένου και λεηλατημένου κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, στον δήμο Θερμαϊκού και τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργου Τσαμασλή, ξεκαθαρίστηκαν οι προθέσεις και προτεραιότητες του Υπερταμείου για το μέλλον του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού.

Χθες, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, κατά τη διάρκεια ημερίδας του Υπερταμείου στη ΔΕΘ, δήλωσε ότι ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του τουριστικού φιλέτου θα ξεκινήσει έως το τέλος του έτους.

Μετά από σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, προετοιμάζεται η ανάρτηση της διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκφραστεί σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Σωτήρης Αναγνωστόπουλος επισκέφθηκαν το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή.

Η έκταση 126,6 στεμμάτων, που έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ. και πυκνή δενδροφύτευση, θα είναι το 50% είναι δομήσιμη και το 50% ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι.

Πρόκειται για την δεύτερη απόπειρα ξεπουλήματος αυτού του πανέμορφου χώρου του κάμπινγκ. Πριν μια δεκαετία, όταν είχαν για πρώτη φορά να το «περάσουν» στα χέρια γνωστού επιχειρηματία που φέρεται να έκανε εξευτελιστική πρόταση αγοράς για πέντε εκατομμύρια, το εγχείρημα συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της περιοχής.

Τότε είχε αναπτυχθεί μια λαϊκή αντίδραση από την Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, της Συμπολιτείας Θερμαϊκών αλλά και όλων σχεδόν των κινημάτων πολιτών της περιοχής που απέτρεψε το ξεπούλημα. Μάλιστα είχε τεθεί το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που με ομόφωνη απόφασή του (αρ. 190/2014), χαρακτήριζε ως «οικολογικό και αναπτυξιακό έγκλημα» τη σχεδιαζόμενη τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ και ζητούσε να περιέλθει ο χώρος στην κυριότητα του Δήμου για την αξιοποίησή του προς όφελος των δημοτών και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων που τόσο τις έχει ανάγκη η περιοχή.

Στην σημερινή δεύτερη προσπάθεια που γίνεται και που έχει την στήριξη της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού φέρεται ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής ιδιαίτερα ικανοποιημένος αφού όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ θα τσιμεντοποιηθεί μόλις η μισή έκταση, στην οποία προβλέπεται να κτιστεί πολυτελές ξενοδοχείο και κατοικίες.

Σύμφωνα με το σχέδιο από τα 126 περίπου στρέμματα, στην κατοχή του δήμου θα περιέλθουν τα 40 που προβλέπεται να ανεγερθούν κτίρια για σχολική στέγη.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα