ΑΘΗΝΑ
11:21
|
20.04.2024
Οι συγγενείς του ιδρυτή του WikiLeaks, του φυλακισμένου δημοσιογράφου Τζούλιαν Ασάνζ, έλαβαν τα Κλειδιά της Πόλης μαζί με τον κύλινδρο του Διακεκριμένου Επισκέπτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι συγγενείς του ιδρυτή του WikiLeaks, του φυλακισμένου δημοσιογράφου Τζούλιαν Ασάνζ, έλαβαν τα Κλειδιά της Πόλης μαζί με τον κύλινδρο του Διακεκριμένου Επισκέπτη.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Πόλης του Μεξικού, Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, που έκανε την παράδοση, είπε: «Δίνουμε τα κλειδιά της πόλης στην οικογένεια του Τζούλιαν Ασάνζ. Για εμάς, ο Τζούλιαν αντιπροσωπεύει την αλήθεια, την ελευθερία της έκφρασης».

Η Σεϊνμπάουμ θεώρησε την τελετή «μια συμβολική πράξη αυτού που αντιπροσωπεύει η Πόλη του Μεξικού (…) που ήταν πάντα μια πόλη καταφυγίου και φιλοξενίας. Καθιερώθηκε από το δικό της Σύνταγμα, το οποίο αντιπροσωπεύει την ιστορία του αγώνα που διαμόρφωσε αυτήν την πόλη».

«Είμαστε μια προοδευτική Πόλη που πάντα υπερασπιζόταν τις μεγάλες ελευθερίες και το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση», είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «θα είμαστε πάντα αλληλέγγυοι με δίκαιους σκοπούς».

Ο πατέρας και ο αδερφός του Τζούλιαν Ασάνζ, Τζον και Γκάμπριελ Σίπτον, αντίστοιχα, έλαβαν την αναγνώριση ευχαριστώντας τις αρχές της χώρας και ιδιαίτερα την Πόλη του Μεξικού για τη φιλοξενία τους.

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πρωτεύουσας, Ραφαέλ Γκέρα, η Γενική Εισαγγελέας Δικαιοσύνης, Ερνεστίνα Γκοντόι, καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου της Προεδρίας του Μεξικού, Χεσούς Ραμίρες, παρευρέθηκαν επίσης στην τελετή.

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Γερουσία του Μεξικού, ο πατέρας του Τζούλιαν Ασάνζ είπε ότι το παράδειγμα του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος πρόσφερε άσυλο στον Ασάνζ, «θα έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα